Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun dünkü açılışına Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Yargıtay 21. Dairesi Onursal Başkanı Utkan Araslı, Yüksek Yargı mensupları, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Ağır Ceza Reisi Yavuz Karaaslan, Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Ak Parti Milletvekili Adayı İskender Minar, daire müdürleri, vatandaşlar ve Yüksek Okulun öğrencileri katıldı.
BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, yüksek okulun Yerköy'e kazandırılmasında emeği bulunanlara teşekkür etti.
50 ÖĞRENCİ EĞİTİM  GÖRECEK
    Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de konuşmasında okulun eğitim yapısından bahsetti. YÖK Başkanlığının onayı ile Yozgat'ta kurulan yüksek okullardan bir tanesi olan Adalet Meslek Yüksek Okulu'nda 50 öğrencinin eğitim göreceğini söyleyen Varinli, başarılar diledi.
ÇOK AZ SAYIDA ADALET MESLEK YÜKSEK OKUL VAR
    Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Türkiye'de çok az sayıda Adalet Meslek Yüksek Okulu olduğunu belirterek; “Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu da bu çok az sayıda okullardan bir tanesi olmuştur” dedi.
    Okulun Yerköy'e kazandırılmasında desteklerinden ötürü Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a teşekkür eden Bozdağ, Hukuk Fakültesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğinin de müjdesini verdi.
BİR HAYIRLI MÜESSESE AÇIYORUZ
    Vali Necati Şentürk de konuşmasında Yerköy'ün çok önemli bir eğitim kurumuna sahip olduğunu söyledi.
   Şentürk, okulda yetişen öğrencilerin hukuk fakültesine yatay geçiş yaparak birer 4 yıllık fakülte mezunu olmaları tavsiyesinde bulundu.
HUKUK FAKÜLTESİ SÖZÜ ALDI
    Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun Yerköy'e kazandırılmasında büyük emeği bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, samimi temennilerle başladığı konuşmasında Hukuk Fakültesi'nin temellerinin atıldığını söyledi.
    Yüksek okul binasının geçici olarak Bozok Üniversitesi'ne devredildiğini hatırlatan Kılıç; “Hayallerimi süsleyen Yerköy Üniversitesi'nin açılışının temellerini atıyoruz. Bu bina Kültür Bakanlığına ait bir bina idi. Kültür Bakanımızın da gayreti ile kendisine buradan teşekkür ediyorum, bu binayı Bozok Üniversitesi'ne tahsis ettiler, ancak geçici olarak verdiler. Şimdi buradan bitişiğimizdeki Et Balık Kurumu'nun bulunduğu tesislerdeki 73 dönüm arazinin Bozok Üniversitesi'ne tahsisi, devri için gerekli çalışmalar hızla yürüyor. 73 dönüm araziyi aldığınız zaman bu binadan çok daha büyük bu binadan çok daha görkemli bir tesisi kazandırmak üzere elimizden gelen gayretleri yine göstereceğiz.
    Ancak burada Sayın Rektörümden bir söz almak istiyorum, bu binadan o tarafa geçerken artık Adalet Yüksek Okulu olarak değil Bozok Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi olarak geçmek istiyorum. (Sayın rektörüm lütfen ayağa kalkarak Yerköylülere bir söz verir misiniz?) Alkışlarımızla bu sözü alıyoruz Sayın Rektörümüzden” dedi.
    Kılıç, Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'dan da Ziraat Fakültesi'nin uygulama çalışmalarının yürütülmesi için arsa tahsisi talebinde bulundu.
    Kılıç, şöyle konuştu: “Bunun dışında bu çevrede 4 bin 700 dönüm civarında bir hazine arazisinin olduğunu biliyoruz. Bu hazine arazisi Bozok Üniversitesi'nin Ziraat Fakültesi'ne uygulama alanı olarak tahsis edilmesi için gerekli girişimlerde bulunmuş Sayın Rektörümüz.
    Ben eminim ki bu 4 bin dönüm arazi Bozok Üniversitesi'ne devredildiğinde Yerköy'ümüzün sosyal, ekonomik ve iktisadi hayata katacağı katılımı, katkıyı herhalde izaha gerek yok. Bu 4 bin dönüm arazinin tamamı olmaya bilir ama büyük bir bölümünün Ziraat Fakültesi'nin uygulama alanı olarak aktarılması için Ak Parti'nin grup başkan vekilinden, değerli milletvekillerinden bunun gerçekleşmesi için onlardan da size bir söz istiyoruz.”
    Yapılan konuşmaların ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve davetliler önce günün anısına fidan diktiler, daha sonra da Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yaptılar. 

Editör: TE Bilişim