Şefaatli ilçesinde kurulan ve üyelerinin çoğunluğu kadınlardan oluşan Umut Işığı Derneği, ilçedeki kadınları bir araya getirerek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktif rol almasını sağlamayı hedefliyor.
    Umut Işığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dudu Akdemir, ''Yuvayı  dişi kuş yapar'' sözünden yola çıkarak, sadece yuvayı yapmakla kalmayacaklarını, ilçedeki kadınların örgütlü biçimde topluma yararlı işler yapmasını sağlayacaklarını söyledi. Akdemir derneklerinin yıl içerisinde kadınların ön planda tutulmaya çalışıldığı günümüzde, sosyal ve kültürel aktivitelerle kadınları temsil edeceklerini belirtti.
    Kadınların  ürettikleri el emeği göz nuru eserlerin daha fazla üretilmesi ve bu eserlerin pazarlanması hususunda ilgili kurum kuruluşlarla işbirliği yapacaklarını anlatan Akdemir, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmasına imkan oluşturacaklarını dile getirdi.
    Akdemir, ''Yönetim kurulu olarak gerekirse ev ev amaçlarımızı anlatarak, bir çok kadına ulaşıp, özellikle yaz aylarında ilçemizdeki meyve, sebze ve bağcılık potansiyelini iyi kullanarak, kadınlarımızın üretken olmasını teşvik edici faaliyetler yapacağız'' dedi.
    Derneklerine olan ilgi ve üye sayısının her geçen gün arttığının altını  çizen Dudu Akdemir, ''Kadınlar arasında oluşturacağımız birlik beraberlik ve dayanışmanın yanı sıra, maddi ve manevi açıdan gözü gönlü tok insanlarla, yardıma muhtaçlar arasında gönül köprüsü oluşturarak, paylaşma kültürünü de yaşatmak istiyoruz'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim