Yozgat Valiliği öncülüğünde tarihi Roma hamamının kalıntılarının mimari alt yapısı bozulmadan ve arkeolojik potansiyeli korunacak şekilde turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Vali Kemal Yurtnaç, devam eden bu çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemelerinin ardından konuşan Vali Yurtnaç, Sarıkaya'nın Yozgat'ı dışarıya açmaya vesile olacak önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, "Burada yüzlerce, binlerce yıllık bir tarihi eser ve güzel bir sıcak su var. Yani, 'Su akar Türk bakar' lafı burada da kalmış. Su akıyor bizler de bu zamana kadar bakmışız. Yapılacak çok iş var ancak devlet ayakta karar vermez, ortak akıl oluşturmak için planlama yapar. Bu planlama çerçevesinde de yapılacak şeyler ortaya çıktıktan sonra hızlı bir şekilde uygulamaya geçirilir” dedi.
“PLANLAMA YAPMALIYIZ”
Yurtnaç, Sarıkaya Roma Hamamı’nın çok önemli bir değer olduğunu söyleyerek, yapacakları çalışmalarla dünyanın birçok yerinden turist çekebileceklerini aktardı. Vali Yurtnaç, "Ama bu şekilde turist çekemeyiz. Roma Hamamı'ndaki şuan ki görüntü bir köyü anımsatmaktadır. Biz, burayı bir değer haline getirmeye çalışacağız. Buraya bir mastır plan yaptıracağız. Mastır plan deyince, 'Teorik işler ortaya çıksın' demesin kimse. Mastır plan, bizim kısa, orta ve uzun vadede ne yapacağımızı, ne planlayacağımızı, buraya ne gibi tesisler yapılacağı ve suyun nasıl kullanılacağı konusunda uzmanlar tarafından yani arkeologlar tarafından, mimarlar, tarihçiler tarafından bize oluşturulacak bir yol haritasıdır. Bu yol haritası şu anda Sarıkaya'da düğmeye basacağımız konu. Yol haritamız çıktıktan sonra çalışmalara başlayacağız." ifadelerine yer verdi.
“TANITIM ŞART”

Öncelikle Roma Hamamı'nın gece ışıklandırılması için Kaymakam Yasin Özcan ile görüştüğünü dile getiren Yurtnaç, "Burayı güzelce bir ışıklandıralım istiyoruz. Roma Hamamı'dır, Hattuşaş’tır, Boğazlıyan'dır, burayı bir hat üzerine bağlayıp, bir değer olarak Yozgat'a ve Sarıkaya'ya kazandırarak ilk hedef iç pazar olmak üzere sergileyip ayağa kaldıracağız. Dış pazarda ise burayı ulusal ve uluslararası fuarlarda görsellerle, tanıtım filmleri ile tanıtacağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim