Çekerek ilçesindeki Çekerek ırmağı üzerinde projelendirilen Süreyyabey Barajı'nın suları altında kalacak olan 15 köyde yaşayanlar için ilçe merkezinde yapımı tamamlanan 224 konut, düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.
     Çekerek'in Bağlarbaşı Mahallesi'nde 40 dönümlük alan üzerine TOKİ tarafından ''Tarımköy'' projesi uygulanarak yapılan 224 konutun, hak sahipleri, evlerini teslim aldı.
     Çekerek Şehir Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi Salonunda noter huzurunda gerçekleşen kura çekim törenine Yozgat Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü İmar İskan ve Kooperatifler Şube Müdürü Ömer Konur, Harita Mühendisi Dursun Korkut, Mühendis Reyhan Tataroğlu, Mühendis Apdullah Aplak, Teknisyenler Yusuf Durusoy, İbrahim Yıldırım, Ömer Açıkgöz ve Murat Uzun katıldı.
     Şube Müdürü Ömer Konur, kura çekimi öncesinde katılımcılara konutlar ve sözleşmelerde hakkında bilgi veridi. Hak sahiplerinin 5 yıl süre ile herhangi bir ödeme yapmayacaklarını bildiren Konur, 2016 yılının Ocak ayından itibaren ise yılda bir taksit olmak üzere 20 yılda konut bedellerinin tahsil edileceğini bildirdi. Tapuların ise önümüzdeki iki aylık dönem içerisinde teslim edileceğini ifade etti.
Editör: TE Bilişim