Aydıncık ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, kimsesiz ve yardıma muhtaç durumdaki ailelerin konutlarında iyileştirme yaptırdı.
    Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir, köylerde yaptığı incelemelerde maddi durumu iyi olmaması nedeniyle sağlıksız binalarda yaşayan kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelerle karşılaştığını hatırlattı.
    Kaymakam Tengir, 2009 yılından itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile bu durumdaki ailelerin yaşadıkları konutlarda iyileştirme yaptırmaya başladıklarını kaydetti. Kaymakam Tengir, ''Gelir durumu zayıf vatandaşlarımızın barınma sorunları  yerinde incelenerek, ihtiyaç sahiplerinin kış mevsiminde mağdur olmamaları amacı ile yerel imkanlar, malzeme temini ve işçilik giderleri kaymakamlığımızca karşılanarak evleri teslim edildi. Ayrıca evleri olup, ancak çatı, kiremit, zemin düzeltme gibi sorunları olan vatandaşlarımızında mağduriyetleri giderildi'' dedi.
    Evlerinde bakım ve onarım çalışması yapılarak teslim edilen Kızılcakışla köyü ile Yenice ve Danlıdağ Mahallelerinde ikamet eden aileleri ziyaret eden Kaymakam Tengir, bu tür yardımların bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim