Sarıkaya’da son yıllarda asayiş olaylarında ciddi oranda azalma yaşandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı çalışmaları, halkın da duyarlılığı sayesinde Sarıkaya’yı huzur kenti haline getirdi.
    Sarıkaya’da asayiş  olaylarında bir önceki yıla göre yüzde 10 azalma meydana geldi. 2010 yılı verilerine bakıldığında Sarıkaya'da  meydana gelen olaylarda ve polisin kontrolünde olan suçlarda azalma olduğu bildirildi.
    2010 yılında 2009 yılına oranla bakıldığında suç ve medyana gelen olaylarda yüzde 10'luk bir düşüş gözleniyor. Her yıl giderek düşen bu oranların başrolünde ise emniyet personeli var. Sarıkaya Emniyet Amirliği personel sıkıntısı ve Bina sıkıntısı olmasına rağmen büyük bir özveri ve şevkle görevini sürdürüyor.
    Sarıkaya Emniyet Müdürlüğü olmasına rağmen bina yetersizliği yüzünden Amirlik olarak kalan Nüfus yoğunluğuna bakıldığında 30 personelle Yozgat'ın en az personeline sahip olan İlçe Emniyet Amirliği Araç yönünden takviye yapılmasına rağmen 1 Aracı Yozgat Emniyet Müdürlüğünde geçici göreve çekildi.1 Yıl geçmesine rağmen araç hala İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderilmedi.

Editör: TE Bilişim