Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, soyadı gibi cömert ve bonkör davranarak sendikanın ve işçilerin tüm taleplerine olumlu yanıt verdi.

Sarıkaya Belediyesi’nde iki yıl süreli imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ücret zammı ve sosyal haklar hariç işçilerin maaşlarına birinci yıl ilk altı ay yüzde 12 artış sağlandı.

Her altı ayda bir işçilerin mevcut yevmiyelerine yüzde 5 zam uygulama kararının alındığı toplu sözleşmede işçilerin eline geçecek en düşük maaş 3 bin lira, en yüksek maaş ise 3 bin 400 lira olacak.

İşçilerin günlük yevmiyesi 106 lira ile 120 lira arasında olurken, kıdem zammı da 40 kuruş olacak. Sosyal haklar sorumluluk zammı net 250 TL olurken, bayram harçlığı da net 600 tl olarak kararlaştırıldı. Öğrenim yardımı net 500 TL, ölüm yardımı net 500 tl, doğum yardımı net 300 tl, doğal afet yardımı ise yine net bin 100 tl olarak belirlendi.

Sarıkaya Belediyesi’nde gerçekleşen toplu iş sözleşme töreninde konuşan Belediye Başkanı Ömer Açıkel, kendisinin de bir işçi çocuğu olduğunu ve işçiliğin ne demek olduğunu iyi bildiğini ifade etti. Ömer Açıkel, “

İşçiler belediyemizin gerçek sahipleri, bizler gelip geçiciyiz.  Ama sizler uzun yıllar burada kalıcısınız.  Alınteri ve emeğin üzerine pazarlık olmaz. Sizlerin hak ettiği ücret bu değil daha fazlası, isterdim ki sizlere daha fazla ücret vereyim. Ama imkânlar dâhilinde en iyi ücreti vermeye çalıştım.  Her ayın,10 ve 11’ini uykusuz geçirmekteyim ta ki sizlerin alın teri ve emeğinizin karşılılığı hesaplarınıza yatırılana kadar. Göreve geldiğimizden bu güne kadar da Allah bizi sizlere karşı mahcup etmedi. Çok şükür alacaklarınızı gününde ödedim” diye konuştu.

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ise Ömer Açıkel ile pazarlık yapmadığını ve kendisinin işçinin alın terini ve emeğinin karşılığını zaten bildiğini dile getirerek

“Kendisi alın teri ve emeğin karşılığını gününde ve işçilerimize verebileceği ücret zammının en iyisini verdiğine inancım tamdır.  İmzalan toplu-iş sözleşmesinden bütün işçilerimiz memnun olmuşlardır. Sarıkaya belediye başkanımız Sayın Av. Ömer Açıkel’e şahsım yönetim kurulumuz ve tüm sendikamız üyesi işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum. Yapılan bu toplu-iş sözleşmesinin örnek bir sözleşme olacağı düşüncesindeyim.  İmzalanan toplu-iş sözleşmesinin belediyemize sendikamıza ve tüm sendikamız üyesi işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yapılan toplu-iş sözleşmesi imza töreninin ardından, tüm çalışanlar adına Sarıkaya Belediye Başkanı Sayın Av. Ömer AÇIKEL’e bir teşekkür plaketi takdim edilmiştir.

Editör: TE Bilişim