Sorgun'da Kaymakamı Levent Kılıç, okullarda denetleme yaptı.
     Haftanın bir gününü okulların denetimine ayıran Kaymakam Kılıç, Keser İlköğretim Okuluna yaptığı ziyarette öğrencilerle sohbet etti, okulun ve öğrencilerin sorunları hakkında bilgi aldı.
     Öğrencilerin özellikle çocuk parkı, futbol sahasının etrafının tel ile çevrilmesi, okullarına kamera, kütüphane, hızlı internet ve buna benzer isteklerini not alan Kaymakam Kılıç, özellikle sigara bırakma kampanyaları ile ilgili olarak öğrencilere bilgiler aktardı, öğrencilerin babalarının sigarayı bırakmalarına yardımcı olmalarını istedi.
     Kılıç, tahtaya kaldırdığı bir öğrenciye günde bir paket sigara içen bir babanın sigarayı bırakması durumunda 20 yıl sonra kaç lira parasının olabileceği hesabını yaptırdı. Kılıç, ''Bakın, gördünüz mü? Bu babanın sigarayı bıraktığı yılda bir çocuğu olduğunu düşünürsek, çocuk 20 yaşına geldiğinde kendisine 36 bin lira gibi bir para bırakma şansı yakalamış oluyor. Bu çocuk ister bu parayla düğün dernek yapsın, isterse sermaye yapıp küçük bir işyeri açsın, isterse eğitiminde kullansın'' dedi.

Editör: TE Bilişim