Sorgun İlçesi'ne bağlı Çayözü Köyü'nde aşırı kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan 3 kurt, ördek avına çıkan 53 yaşındaki Kazim Yıldız'a saldırdı.
    Kurtlardan korunmak için evinde 7 Sivas Kangal Köpeği beslediğini de belirten Yıldız, yanındaki av tüfeği ile ateş açması sonucu kurtlardan birini yaraladı. Diğerlerinin peşine düşen Yıldız, yaralı kurtun saldırısına uğradı. Olayı anlatan Yıldız, "Can havliyle av bıçağımla kurta iki kez bıçak saplayıp, öldürdüm" dedi.
    Olay, önceki sabah Sorgun ilçesine bağlı Çayözü Köyünde meydana geldi. Avcı Kazim Yıldız, yanına aldığı av tüfeği ile ördek avına çıktı. Av sırasında üzerine 3 ayrı kurt'un koçarak geldiğini gören Kazim Yıldız, başından geçen olayı şöyle anlattı:
    "Sabah erken saatlerde köyümüzün altından geçen dere yatağına indim. Hava sabahın erken saati olduğu için biraz sisliydi. O sırada dere yatağının üst tarafından 3 tane kurtun üstüme doğru koşarak geldiğini gördüm. Mesafenin uzak olmasından dolayı ilk sıra köpek sandım. Daha sonra yanıma yaklaştıklarını görünce kurtların olduğunu anladım. Kurtlardan birinin üzerime hızla geldiğini görünce tüfeğimle ateş ederek vurdum. Diğer kurtlara ateş etmek istediğimde ise yaralı kurt yerden kalkarak bana saldırdı. Tüfeğimi tekrar kurta çeviremeyince, belimdeki av bıçağımla kurtu iki kez bıçaklayarak öldürdüm. Daha sonra kurtu alarak evimin önündeki direğe astım".
    Avcı Kazım Yıldız, kurtların bu aylar içerisinde kızan olduklarını, o yüzden insanlara saldırabileceklerini belirtti. Yıldız'ın oğlu 31 yaşındaki Mustafa Yıldız ise babasının yalnız olarak ördek avına çıktığında kurtların saldırısına uğradığını belirtirken, ?Bulunduğumuz bölgede çok sayıda kurt bulunuyor. Dün babam sabah erken saatte ördek avına çıktığında 3 kurt babama saldırdı. Babam kurtlardan birni öldürdü. Ayrıca bölgedeki kurt sayısının fazla olmasından dolayı evimizde 7 tane Sivas Kangal Köpeği bulunuyor. Kangal köpeklerinin sayesinde kurtlar evimize yaklaşamıyorlar" dedi.

Editör: TE Bilişim