Öğrencilerin geleceğe hazırlanması konusunda edindikleri birikimi, atlayacakları sınıfa layıkmı, değimli diye düzeylerini belirlemek amacıyla  belirli periyotlarla seviye tespit sınavı ile denerler. Bu sınav sonucunda yetersizler hemen tespit edilir, eksik yönlerine ağırlık vermeleri, dershane veya özel ders takviyesi almaları konusunda da velileriyle birlikte uyarılırlar.
Şimdi bunlar öğrenci.. Daha bir çok ders görecekler, birikim elde edecekler ve ileride devletimize faydalı şahıslar olarak istihdam edilecekler. Eğer ki seviyeleri düşükse onların devlete ve millete fazla bir yararları olmayacaktır. Bunda herhalde hepimiz mutabıkız değil mi?
Peki Devletimize hizmet eden memurlar, işçiler, öğretmenler, sağlık çalışanları, akla gelen gelmeyen her sınıftan binlerce personel var. Güvenlik, eğitim, ulaşım, temizlik, bürokrasi vs. gibi ülke ihtiyaçlarının karşılanması için istihdam edilen bu insanlardan en etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmek maksadıyla onlarında böyle bir sınavdan geçirilmesi, eksikliklerin tespiti, düzeylerine göre istihdam, yarışma usulü sınav ile belirlenecek liyakat sistemi gerekmez mi?. Bilim,  ekonomi, spor, sanat, teknolojik icat, edebiyat vs. gibi alanlarda Avrupa’da kendimizden itibarlı bir yenilik  haberi bekliyorsak kesinlikle formülü bu olmalıdır.
Bugün kanun, tüzük, genelge, yönerge ile ilişkilendirilerek Türkçe kurallara uygun bir kompozisyonla yazılı bir metin üretecek kapasitesi olmayan üst düzey memurlardan, dilekçe dahi yazmayı bilmeyen çalışanlardan, memur nedir tanımını bilmeyen memurlardan, kabuğunu yırtamamış, gelişmelerden habersiz araştırmacı kimliğiyle dolananlardan, kol kanat gerilerek ahbap çavuş ilişkileriyle yazı turayla dağıtılmış ünvanlı masa asalaklarından ne gibi bir kalkınma bekleniliyorsa bizlerinde onu beklemesinden başka çare yoktur. Tabiki tüm çalışanlar bu şekilde denilmez, ama vasıflı, donanımlı, ferdi performanslarıyla dairelerinde 10’larca arkadaşını sırtlayan insanlarda diğerlerinden ancak bilgilerinin belgelenmesiyle ayrılabilir.
Hükmettiği makamın liyakatına uygun, yaptığını bilen, önce vatan ilkesiyle çalışan, yetim, mazlum, aciz hakkı diyerek topluiğneyi bile savurgan kullanmayan denetim ağı yaygın, yönetim felsefesi eğitimle şekillenmiş, donanımlı ve yenilikçi çalışanların tespiti için mutlaka belirli periyotlarda düzey belirleme sınavları yapılmalıdır. Ordan çıkacak ürünse devletimize kalite olarak yansıyacaktır.. Vatanını en çok sevenin görevini en iyi yapandır ilkesiyle hareket etmek, birbirimizin birikim ve ürününden faydalanmak topluma refah olarak yansıyacaktır kanattindeyim.
Saygılarımla..