Sorgun Belediye Terminali ikinci katında düzenlenen sertifika törenine Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, İşkur İl Müdürü Nevzat Atak ve kursiyerler katıldı.
Sorgun’da 49 kursiyere belgelerinin verildiğini belirten Yozgat İşkur İl Müdürü Nevzat Atak

“2015 yılında 300 kişiye uygulamalı girişimcilik kursu verdik. Kurslarımızın bir ayağı olan Sorgun’daki Uygulamalı Girişimcilik Kursu sona erdi. Bugün burada toplanan 49 kursiyerimiz belge almaya hak kazandılar. 31 Aralık tarihine kadar devam eden Engellilerimize yönelik kurs başvurularımız halen devam ediyor. Bu kursu tamamlayan engelli kardeşlerimize ise 36 bin liraya kadar hibe veriliyor. Tabi bu hibeden faydalanabilmeleri için engelli raporlarının ve girişimcilik belgelerinin olması geriyor. Bu destekten faydalanmak isteyen engellilerin 31 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor” dedi.
KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık ise, daha önce 70 bin lira hibe desteğinin 100 bin liraya kadar çıktığını söyledi.
Daha sonra konuşan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İşkur’un işsizlerin umut kapısı olduğunu kaydederek, “Devlet İşkur adı altında birçok kişiye istihdam sağlamaya devam ediyor. Şuanda bir iş yeri kurmak isteyen vatandaşımıza 50 bin liraya kadar destek veriyor. Sorgun El Sanatları Merkezi içerisinde faal olan iş yerlerimiz bulunuyor. Biz Belediye olarak yeni iş kuracak vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız. Bunun yanında El Sanatları Merkezinin hemen yan tarafına 132 metrekare ve 80 metrekare alanları sahip 40 tane yeni iş yerleri yapmayı planlıyoruz. Bu iş yerlerini Sorgunlu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yani bir iş yeri kurmadan önce 40 defa düşünün 1 defa karar verin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim