Sarıkaya Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir mezarlık kazandırılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında belirlenen alanda yapılan çalışmalar yeniden hız kazandı. Ağaçlandırma çalışmalarının ardından, parke ve taş döşeme çalışmaları başlatılan yeni mezarlık alanında mevsim şartları nedeniyle duraksayan çalışmalar hava sıcaklıklarının ilçede istenilen düzeye çıkmasıyla yeniden devam ediyor. Daha önce çevre duvarı ve ağaçlandırma çalışmaları yapılan yeni mezarlık alanına belediye ekipleri şimdi ise bordür ve parke taş yapımı çalışması sürdürüyor.  Sarıkaya Cezaevi arka kısmına inşa edilen yeni mezarlık çalışmasında hızlı bir şekilde ilerleme kaydeden ekiplerin en kısa sürede çalışmayı tamamlaması planlanıyor. Sarıkaya Belediyesi’nin önceki dönemden kalma borçlarının önemli bir kısmını ödeyerek, belediyenin borç yükünden kurtulmasını sağlayan Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, temin ettikleri yeni kaynaklarla ilçeye farklı ve faydalı projeler ürettiklerini kaydetti. Yeni bir mezarlık alanının ilçede zorunluluk gösterdiğini bildiren Açıkel, “Yeni mezarlık alanımız hem dini inançlarımıza, hem de ilçe insanımıza yakışan bir güzellikte olacak. Ebediyete intikal eden ilçe halkımız bu yeşil ve bakımlı dinimizin emrettiği gibi inşa edilmiş yeni kabristanlara defnedilecektir. Bu manada ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Sarıkaya Belediye Başkanı Açıkel, yaz sezonuyla birlikte diğer projelere de start vererek,  Sarıkaya’ya yakışan güzellikleri bir bir inşa edeceklerini ve ilçenin pırıl pırıl imrenilen bir ilçe konumuna geleceğini vurguladı.
Uzun süredir mevsim dolayısıyla hava sıcaklıklarının düşük olmasından ara verilen çalışmalara sıcaklıkların artmasıyla birlikte tekrar start verildi.
İlk olarak yeni yapılan mezarlık alanında çalışmalara başlandı. Çalışmalar kapsamında daha önce çevre duvarı ve ağaçlandırma çalışmaları yapılan yeni mezarlık alanında şimdi ise bordür ve parke taş yapımına başlandı. Çalışmalara cezaevinin arkasında kısımdan başlandı ve hızlı bir şekilde ilerleme kaydediliyor. Ağaçlandırma çalışmaları ve yapılan çevre düzenlemeleri hoş bir görünüme sahip olacak olan yeni mezarlık alanında ki çalışmaların en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim