Yozgat’ın Sarıkaya Belediyesi tarafından ilçenin başta alt yapısı olmak üzere önemli ihtiyaçları tespit edilerek çözüme kavuşturulurken diğer taraftan da ilçenin güzelleştirilmesi için çevre düzenlemesi yapılıyor. Cadde ve sokaklarda ağaçlandırma çalışması başlatıldı. 
GÜNTÜLÜ KADINLARI BOŞ DURMUYOR 
Sarıkaya Belediyesi bünyesinde hizmet veren Güntülü Kadın Derneğinin girişimleri neticesinde toplanan yardımlar, Sarıkaya Belediyesi’nin de desteği ile birleyince ilçe merkezinde yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Cadde ve sokaklar ağaçlandırıldı. 
Ağaçlandırma çalışmaları öncelikle Hacı Hasan Bor Parkı yolu üzerinde yapıldı. Devamında sel taşkın kanalı boyunca miting alanından pazar yerine kadar olan güzergahta ve Barbaros İlk/Orta Okulu arka kısmında yapılacağı bildirildi. 
İFTAR SOFRASI 
KURULUYOR 
Öte yandan Sarıkaya Belediyesi tarafından Ramazan ayıda geleneksel hale getirilen iftar çadırında Sarıkayalılar bir araya getirildi. 
İhtiyaç sahibi vatandaşların, yolcuların, orucunu dışarıda açmak zorunda kalan vatandaşların oruçlarını açtıkları iftar çadırında her gün çok sayıda insan orucunu açıyor. Oluşan yoğunluğa göre Sarıkaya Belediyesi’ne ait düğün salonunda da iftar sofrası kuruluyor. 
HAYIRSEVERLERE DUYURULUR 
Sarıkaya Belediyesi iftar çadırında sofra kurmak isteyen hayırseverlere de çağrıda bulunuldu. 
Hayırseverlerin belediyeye müracaat etmeleri halinde müstesna ayda kuracakları iftar sofralarına aracılık edilebileceği kaydedildi. 
AÇIKEL’DEN RAMAZAN MESAJI

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel de yaptığı yazılı bir açıklama ile tüm Sarıkayalıların ve Türk-İslam Alemi’nin Ramazan ayını tebrik ederek, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 
Açıkel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ramazan ayı, berekete, huzura ve yüce Allah’ın rızasına ulaşmak için en büyük fırsattır. Bu mübarek ayda yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini yaşayıp, yaşatmak hepimizin görevidir. Bir kez daha mübarek Ramazan ayına ulaşabilmenin sevinci ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yüce Allah’ın insanlara büyük lütfu olan ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) aracılığıyla müjdelenen Kuran-ı Kerim’in ilk ayetleri bu mübarek ayda inmiştir. Ramazan ayı, birlik ve beraberlik anlayışının canlı tutulduğu, yardımlaşmanın ve oruç ibadeti aracılığıyla nefsi terbiye etmenin gerçekleştiği, 11 ayın sultanıdır. Yüce Allah’ın rızasını kazanabilmek için bu ayın kıymetini iyi bilmeli ve Ramazan ayını layıkıyla yaşamalıyız. Mübarek Ramazan ayında bereket, huzur ve dayanışma tohumları ekmeliyiz. Birbirimizi daha çok sevmek, ihtiyacı olanlara yardım elimizi uzatmak ve iyilikte yarışmak zorundayız. Her Müslüman doğru insan olmaya, en güzel ahlaka ulaşmaya çalışmak zorundadır. Bunun yolu da kötü sözlerden, her türlü fenalık ve kötülükten, kalp kırmaktan, etrafımıza ve kendimize zulmetmekten uzak durmakla başlar. Kapısına geldiğimiz Mübarek Ramazan ayı bunların hepsi için en büyük fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in müjdelediği bu mübarek ayın ilçemize, ülkemize ve bütün Türk ve İslam âlemine barış, bereket ve huzur getirmesini temenni ediyor, gönüllerinizin neşe bulduğu bir Ramazan ayı yaşayabilmek dileğiyle bütün hemşerilerimin Mübarek Ramazan ayını kutluyorum.” 

Editör: TE Bilişim