Saraykent ilçesinde uygulanacak proje hakkında değerlendirme yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Şehirlerimizde, kendine özgü kimliği olan kaliteli ve nitelikli konutlar imar ediyoruz. Hedef kitlemiz alt gelir grubudur. Yeni konut projelerimi mimarisi ile sosyal donatılarından, çevre düzenlemelerine kadar bir bütün olarak yaşam alanı oluşturuyor. Saraykent İlçemizde yerel mimari tarzda yapacağımız 86 adet konut 2+1 ve 3+1 şeklinde olacaktır. Projede bir adet ticaret merkezi ile geniş peyzaj alanı bulunacak” dedi.

DIŞ CEPHELER YÖRESEL TAŞLARLA KAPLANACAK
Projenin talep örgütlenme modeli ile uygulanacağını belirten Turan, Konutların cephelerinde, zemin katlarında yöresel mimariye uygun olarak taş kaplama yapılacağını belirtti. Yeni dönemde vatandaşlarının kendilerinden beklentilerinin değiştiğini ve geliştiğini belirten Turan, “Vatandaşlarımızın konuttan beklentileri barınmadan çok yeni yaşam alanları oluyor. Dolayısıyla Toplu Konut İdaresi olarak yaklaşık 7-8 aydır bütün ihalelerde gösterdiğimiz mahalle konsepti var. İçerisinde esnafın, caminin, caddenin, sokağı olduğu bir konsept” diye konuştu.

Yatay ve yöreden izler taşıyan mimari tarzda konut ürettiklerini vurgulayan Turan şöyle devam etti: “Saraykent projemizde yöresel mimariye uygun olarak yapacağımız konutların pencere çerçevelerinde ahşap görünümlü söveler olacak. Korkuluklar yöreye uygun alüminyum olacak. Bina girişleri taş kaplamalı taç markiz ile zenginleştirilecek. Proje tamamlandığında, Saraykent’in yeni yüzü ve örnek bir proje olacak. Hak sahibi olacak vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim