Çandır ilçesinin kimliğini ön plana çıkartıp, tanıtımına yönelik etkinliklerde, fuar ve toplantılarda, her türlü basılı malzemede, web sayfası ve tanıtım filmi gibi hareketli mecralar ve benzerlerinde kullanılmak üzere logo yarışması düzenlendi. Kaymakamlık tarafından belirlenen amblem/logo tasarım yarışmasına ilişkin şartnamede ön görülen ve süresi içerisinde gönderilen çalışmalardan 15'i oluşturulan teknik ekip tarafından değerlendirildi. Değerlendirme Kurulu, Ayşe Girgin Barsbay tarafından (NİKE 01) rumuzuyla gönderilen çalışma üzerinde değişiklik istemek suretiyle, şartnamede belirtilen kriterlere uygun olduğu ve ödüllendirilmesini uygun buldu.
Amblem/Logo çalışmasında öncelikle herkese açık ve bütünleyici bir çalışma olmasına dikkat ettiğini belirten Ayşe Girgin Barsbay, ''Logo tasarımımı Çandır’ın baş harfinden yola çıkarak düzenlemek istedim. Logoda Çandır’ın geçmişten günümüze uzanan tarihini; Çandır Kümbeti ve Çandır Merkez Camii (Şah Ruh Bey Camii ) eski minaresi ile stilize ettim. Çandır’da yetişen üzüm, asma yaprağını, yaprağın alt kısmında yer alan kırmızı salkım ise Gilaburu meyvesini sembolize etmektedir. 
Çalışmamın dış kısmında kalan ‘C’ harfi Bozok yaylasındaki tarımsal faaliyetlerden dolayı, toprağı simgelemesi açısından koyu kahverengi ton kullanılmıştır. İç kısımda kalan ‘C’ harfi ise Çandır’ın geçmişten geleceğe uzanan tarihi yapısını anlatması için açık kahverengi ton ile güçlendirilmiştir'' diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim