Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinliklerine kermes açılışı ile başlayan Kadışehri Müftülüğü ardından bir dizi konferanslar düzenledi. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa İlçe Kaymakamı Ali Doğan, İlçe Garnizon Komutanı Osman Yılmaz, Belediye Başkanı Davut Karadavut, Halıköy Belediye Başkanı Zeki Şimşek, Akdağmadeni İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu, İl Encümeni Salih Deniz ile daire müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Sinevizyon gösterimi ve Yelten Köyü İmam Hatibi Salih İsmail Temel’in Kuran’ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Daha sonra konuşan İlçe Müftüsü Abdullah Yalman, iletişim araçlarının geliştiği modern çağımızda aile içerisinde, toplumda ve ümmet-i Muhammet arasında büyük iletişimsizliğin yaşandığını belirterek, bu zamanlarda Hz Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı konusunun seçilmesinin önemli olduğunu, birlikte ve huzur içerisinde yaşamanın yolunun Kuran’dan ve Hz Peygamberden öğrenebileceğimizi söyledi.

Program Kadışehri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu İlahi korosunun sunduğu ilahi dinletisi ile devam etti. Programın konuşmacısı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, günümüz Müslümanlarının bugün Kuran-ı Kerimi anlamadan okuduklarını, anlamını okumadıklarını ve anlamaya gayret etmediklerini anlattı. Kuran’ın okunsun, anlaşılsın ve yaşansın diye gelen bir kitap olduğunu ifade eden Okuyan, “Kuran, anlaşılabilir bir kitaptır, onu okuyan herkes gücü nispetinde anlayabilir, Kur’an Allah'ın bize gönderdiği bir reçetedir. Doktor reçeteyi sadece okunsun diye yazmaz, onda yazan ilaçlar alınsın ve içilsin de derde deva olsun diye yazar. Kuran da Allah’ın bize gönderdiği son ilahi reçetedir. Okunsun, anlaşılsın ve yaşansın diye gönderilmiştir. Bu gün Müslümanlar Kur’anı rehber edinmedikleri için bölünüp parçalanmışlardır, herkes mezhebini, meşrebini din yerine ikame ettiği için ayrılıklar, kavgalar ve savaşlar olmaktadır” dedi.
Okuyan, Müslümanların kurtuluşunun ve birlik beraberliğinin yolunun Kuran’dan geçtiğini ve tüm Müslümanların yeniden Kuran’ın rehberliğine dönmek zorunda olduğunu ifade etti.
Vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği programda Prof. Dr. Okuyan katılımcılara ve programı hazırlayanlara teşekkür etti.
Etkinliklerle ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Abdullah Yalman, Kutlu Doğum Haftası etkinlikler çerçevesinde Kaymakamlık ve Kızılay Yozgat temsilciliği organizesiyle iki gün boyunca kan toplama kampanyası yapılacağını, Perşembe Günü Bayanlara yönelik Konferans yapılacağını ve Cuma nazmından sonra da tüm camilerde vatandaşlara tatlı ikramı yapılacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim