Okul Müdürü Hacı Mustafa Işık ve İzci Lideri Ali Ersever nezaretinde kendisini ziyaret eden izci öğrencileri makamında ağırlayan Şimşek, kulübün faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
İki ay önce kurulan izci kulübünün, 9. Ve 11. sınıf öğrencilerinden oluştuğunu söyleyen Okul Müdürü Hacı Mustafa Işık,

“İzcilik, gönüllü, uluslararası, üniformalı bir gençlik faaliyetidir. Çeşitli yaş gruplarındaki çocukların ve gençlerin zihinsel, bedensel, sosyal, ve ruhsal gelişmelerine katkıda bulunan, yapıcı, yaratıcı yeteneklerinin geliştirilmesi için gerekli çabaları içeren, onları ülke kalkınmasının temeli olan bilgi ve becerilerle donatmayı hedef alan, demokratik kişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan, ulusal ve uluslararası tüm gençliği bünyesinde toplayan bir eğitim aracıdır. Bu özellikleri ile izcilik, öğretim olmaktan çok uygulamalı bilgi ve beceri kazandıran eğitim karakterinde bir faaliyettir” dedi.
İzciliğin 7 ve daha yukarı yaşlardaki çocuk ve genç insanlara karakter gelişimi, yurttaşlık eğitimi, kişisel sağlamlık veren, bilgi, beceri ve davranış açısından onları besleyen bir gençlik faaliyetlerinden oluştuğunu söyleyen Işık; 
“Kişinin eğitimi, bedenen ve fikren olduğu kadar ahlaken de büyük önem taşır. Bu nedenle de izcilik ahlak eğitiminin aktif bir metodu olarak kabul edilir. İzcilik, çocuk ve gencin grup içinde ve bizzat tabiatın kucağında eğitilmesiyle karakter, beceri, sağlık, mukavemet, secaret gibi konularda daha iyi ve daha çabuk eğitilebilecekleri fikrinden doğmuştur. 
İzcilik iyi yurttaş yetiştirmeyi amaçladığından milli, iyi insan yetiştirmeyi amaçladığından ise evrensel bir olaydır. İzcilik, milliyet, ırk, din ve dil ayrımı olmaksızın herkese açık, gönüllü, politik olmayan eğitimsel bir gençlik hareketidir” diye konuştu. 
İzci Kulübünün hayırlı olmasını dileyen Başkan Şimşek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, planlanan faaliyetlerde belediye olarak imkanlar doğrultusunda yanlarında olacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim