Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat merkez ve ilçelerde de düzenlenen programlarla Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci Kuruluş yıldönümü kutlandı. Yozgat’ta hava muhalefetine rağmen etkinlikler gerçeklmeştirildi.

YOZGAT’TA KUTLAMA

Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda kutlama etkinliği düzenlendi. Geniş çaplı kutlama programı gerçekleşeceği için bir gün önce PTT önüne protokol çadırı kuruldu. Ancak gece yarısından itibaren rüzgar, kar yağışı ve soğuk münasebetiyle dünkü kutlama programında değişikliğe gidildi ve program kısa tutuldu. Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü etkinliği için Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şaban Kütükoğlu, Belediye Başkan Vekili Ali Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, MHP Yozgat Milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır  ve emniyet mensupları katıldı. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen törende İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Şaban Kütükoğlu Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Konuşmaların iptal edildiği törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte tören son buldu.

YERKÖY’DE ANLAMLI KUTLAMA

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. yıl dönümü Yozgat ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yerköy ilçesinde gerçekleşen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma programı sonrası kutlama programı Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde verilen kokteyle devam etti.

Emniyet Müdürlüğünde gerçekleşen törene, Yerköy İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Sarıtürk, Cumhuriyet Savcıları Semih Şimşir ve Enver Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu,  İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Adalet Meslek Yüksek Okulu Genel Sekreteri Oğuz Duygu, ilçe parti başkanları, daire amirleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Şengök, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasında, 170. Yıl önce kurulan teşkilatın günümüzde kendisini çağın gereksinimlerine uygun olarak geliştirdiğini ve topluma en iyi hizmeti verme çabası içinde olduğunu ifade etti.

BOĞAZLIYAN’A YAKIŞTI

Boğazlıyan ilçesinde de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile kutlamalar başladı. Törene İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferit Çimen, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Emniyet Müdürü Ekrem Süzer, daire müdürleri, vatandaş ve öğrencilerin yanı sıra polis memurları katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Süzer'in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Müdürü Ekrem Süzer, “Boğazlıyan’ın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak için tüm silah arkadaşlarım ile birlikte gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Boğazlıyan halkından aldığımız güç ile görevimizi daha iyi yapmanın haklı onuru ve huzurunu içimizde hissediyoruz” dedi.

VEFALI AYDINCIK

Türk Polis Teşkilatının 170.Kuruluş yıl dönümü Aydıncık İlçe Emniyet Amirliği’nce kutlandı.

Aydıncık Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törende Emniyet Amiri Mustafa Taç’ın Atatürk büstüne çelenk sunmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından devam etti.

Törene İlçe Kaymakamı Sinan Başak, Jandarma Kıdemli Bçvş. Mehmet Engin, Belediye Başkan Vekili Bekir Bolat, Ak Parti İlçe Başkanı Burhan Koçak, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yaşar Doğan, Mahalle Muhtarları, daire amirleri çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Emniyet Amiri Mustafa Taç, Polis teşkilatının kuruluşu ve bu günkü görev ve sorumluluklarını belirten bir konuşma yaptı.

Taç konuşmasında; “10 Nisan 1845 tarihinde çıkarılan nizamname ile kurulan Emniyet Teşkilatımızın 170.Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz bu törende sizlerle birlikte olmanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Törenimize teşrif eden tüm konuklarımıza şahsım ve Aydıncık İlçe Emniyet Amirliği adına hoş geldiniz der, saygılar sunarım dedi.

SARIKAYA BİRBAŞKA

Sarıkaya Hükümet Konağı önünde Sarıkaya İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çetin'in Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan program, Kaymakam Yasin Özcan, Sarıkaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislere üstün hizmet ödüllerini vermesi ile devam etti.

10 Nisan Polis Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmada birincilik alan ortaokul öğrencilerine ise Emniyet Müdürü Fatih Çetin tarafından ödülleri takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını İlçe Emniyet Müdürü Çetin, Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenledikleri programa katılan davetlilere teşekkürlerini sundu.

Kendilerini bugünde yalnız bırakmadıkları için minnattar olduklarını belirten Çetin, "Haftamız dolayısıyla çeşitli etkinliklerimiz oldu. Hepsine destek verdiniz, halkımız bizim yanımızda oldu. Ben hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yasin Özcan, Türk Polis teşkilatının, Türk milletinin göz bebeği olduğunu söyledi. Günlük yaşantının sürdürülmesinde en büyük emeğin polislerin olduğunu kaydeden Özcan, "Tüm Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci yıl dönümlerini kutluyor, görevlerinde de başarılar diliyorum. Şehit olan polislerimize de Allah'tan rahmet diliyorum"  dedi.

Editör: TE Bilişim