Türkiye genelinde uygulamaya konulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) projesi için Yerköy Kaymakamlığı ve Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü de çalışma başlattı.
    Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale başkanlığında gerçekleşen, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) projesi toplantısı, Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.
    Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen güvenlik toplantısında, İlçe Emniyet Müdürü Emin Öztürk, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy İlçemizde faaliyet gösteren banka müdürleri, sivil toplum kuruluşları, parti başkanları ve ilçe esnaflarının katılımları ile gerçekleşti.
    Gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan İlçe Emniyet Müdürü Emin Öztürk katılımcılara, Türkiye genelinde uygulamaya konulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.
    Öztürk'ün konuşma sonrasında İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Mobesa sisteminin her yönü ile sağlam temeller üzerinde büyütülüp geliştirilmiş olan Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin mevcut yapı ile kendine özgü bir mimariye ve en son teknolojik içeriğe sahip donanım ve yazılım bileşenlerinden oluşmakta olduğunu ifade etti.
    Gale; “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) projesi sistemi, bilgi teknolojilerinin suç ve suçlularla mücadelede kullanılması ülkemizi dünya milletleri arasındaki itibarını arttırıp, vatandaşlarımızın kamu görevlilerine olan güvenini pekiştirecektir.
    Polisimizin suçu oluşmadan önlemesi, işlenmiş suçların tespiti, faillerinin yakalanması açısından katkı sağlayacağı gibi vatandaşımıza huzur ve güven verecektir.”dedi.
    Gale'nin konuşması sonrasında Yerköy Asayiş Büro Amiri Uğur Denek, katılımcılara slayt gösteri eşliğinde, Yerköy İlçemize kurulması planlanan “Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin” kurulması halinde ilçemize sağlayacağı faydaları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.
Editör: TE Bilişim