Kadışehri Kaymakamlığı tarafından geçen yıl hazırlanıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilen 'Ekolojik Oyuncak Projesi' kapsamında ilçede kurulan atölyede, 40 bayana ahşap işçiliği konusunda 6 ay süreyle eğitim verildi. Kadınlar, eğitim gördükleri atölyede seri ahşap oyuncak üretimine de başladılar. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Emitt fuarında görücüye çıkartılan oyuncaklar beğenildi. 
Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, Belediye Başkanı Davut Karadavut ile birlikte Siirt'in Baykan ve Şirvan, Batman'ın Hasankeyf ilçelerini ziyaret edip, üretilen ekolojik oyuncaklardan örnekler ilçe yöneticilerine sunuldu, oyuncakların kök boya ile boyama sonuçları sı yaptırılıp, sonuçları değerlendirildi. Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, ilçede yürüttükleri çalışmalar kapsamında öğrencilere dağıtılmak, turistlere satışı yapılmak üzere ekolojik oyuncak talebinde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılarak, Kadışehri ilçesinde ekolojik oyuncak üretimi yapılıp, Hasankeyf Kaymakamlığına gönderilmesi için protokol imzalandı. 
Kadışehri Kaymakam Ali Doğan, seri üretime başlanılan atölyenin, kursiyerler tarafından kurulan derneğe devrinin yapılarak, kadınların ürettikleri oyuncakları pazarlayacaklarını bildirdi. Kaymakam Doğan, atölyenin kurulan derneğe devrinin de yapılacağını belirterek, bugüne kadar üretilen ürünlerin çeşitli platformlarda görücüye çıkartılıp, beğenildiğini, siparişler alındığını söyledi. 
Kadışehri'nden Hasan-keyf'e güzel bir dostluk ve ticaret köprüsü kurmaya çalıştıklarının altını çizen Kaymakam Doğan, ''Ekolojik Oyuncak Projemizde satış konusunda ilk anlaşmalarımızdan birini Hasankeyf Kaymakamımız Temel Ayca ile yaptık. İmzaladığımız protokol kapsamında atölyemizde Hasankeyf için bazı turistik ürünler üretilecek ve Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından söz konusu ürünlere bazı ilaveler yapılarak ilçede satılacak. İki kaymakamlık arasında faydalı bir ticari alışveriş oldu'' dedi.

Editör: TE Bilişim