Şenlikte konuşan Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, ilçeyi yaşanabilir bir yer yapabilmek adına çalıştıklarını söyledi. Bu noktada hükümetten tüm destek ve imkanları alabildiğini ifade eden Karadavut, “Hükümetimizin bu desteğini gören ve bilen biliyor. Görmeyenler için ise yapacak bir şey yok. Bu şenliğimiz kaynaşmamızı, dayanışmamızı pekiştirmek amacıyla yapıldı. Teşrif eden tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Yenifakılı Kaymakamı Mustan Barış İşler’de tüm ilçe halkını selamladığını konuşmasında güzel ve coşkulu bir şenlik düzenlendiğini ve yoğun katılımın herkesi mutlu ettiğini belirterek, şenliğe farklı vilayetlerden katılan Yenifakılılara hoş geldiniz dedi.
ÇERÇİCİ İLGİ GÖRDÜ

Yenifakılı’da düzenlenen bahar şenliğinde nostaljik görüntülere de yer verildi. Şenlik alanında at arabası içerisinde kuruyemiş satan ve halk dilinde çerçici olarak isimlendirilen seyyar satıcıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. At arabası içerisinde şenliğe katılan vatandaşlara şapka içerisine doldurulan kuruyemiş dağıtan seyyar satıcı yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar “Eskiden ilçemizde ve köylerinde bu şekilde seyyar satıcılar gezer ve kuruyemiş, bisküvi gibi yiyecekler satardı. Bizler onlara halk dilinde çerçici derdik. Bizler için nostalji oldu” dedi.
SÜRMELİ’DEN KONSER

Bahar şenliğinde Yozgat Belediyesi Sürmeli Topluluğu’da sahne alarak, ilçe halkına Yozgat türküleri ve hareketli türküler ile doyumsuz bir konser verdi. Özellikle Yenifakılı İlçesi’nden derlenerek repertuara alınan Yenifakılı türküleri söyleyen topluluğun konserine katılımcılar büyük bir coşku ile ilgi gösterdi. İlçenin tanınmış ozan, şair ve müzisyenleri de sahne alırken yine öğrencilerde hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisiyle katılımcılara farklı gösteriler sundu. Şenlik alanında açılan nostaljik müzede ise ilçe halkından toplanan eski ev eşyaları sergilendi. Programda vatandaşlara belediye tarafından ücretsiz yemek ikramı yapıldı. Program çekilen halaylar ile son buldu.

Editör: TE Bilişim