Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeği sonrası konuşan Başkan Şimşek, öncelikle Atatürk Hava Limanı’na yapılan terör saldırısında hayatını yitirenler ile Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde PKK terör örgütü elemanları tarafından şehit edilen Sorgun’un Çayözü köyünden Erdem Ünal’a Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirtti.
Türkiye’nin bu terör belasından en kısa zamanda kurtulmasını dileyen Başkan Şimşek, bununda birlik ve beraberlikle gerçekleşeceğini ifade ederek “Ülkemizin güzel havasını hüzne dönüştürdüler. Çoluk çocuk demeden, din dil ırk ayrımı gözetmeksizin bir sürü insanımızı şehit ettiler. Ülkemizin başına bela olan PKK ve İŞİD terör örgütünün bunlar son çırpınmalarıdır. Bu güne kadar 8 binden fazla terörist öldürüldü. Yani sona yaklaşıldı. Ben 2016 yılının bundan böyle terörsüz ve belasız geçmesini diliyorum” dedi.
Birlik beraberliğin en güzel örneğini Engelliler Umutspor Tekerlekli Basketbol Takımı ile badmintoncuların gösterdiğini, Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılan Türkiye Badminton Şampiyonasına ilk kez katılan Engelliler Umutspor Badminton takımından Süleyman Özdemir’in Türkiye üçüncüsü olduğunu vurgulayan Şimşek “Engelliler Umutspor Tekerlekli Basketbol Takımımız da ilk kez mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’de başarılı maçlar çıkarmıştır. Bu başarılar birlik beraberliğin meyvesidir. Bu birlik beraberliği tesis eden Zeynep Ertal Altınkuyu’ya teşekkür ediyorum. Belediye olarak her yıl olduğu gibi önümüzdeki yılda onlara destek çıkacağız. Birlik olacağız, beraber olacağız, ne yapacaksak beraber yapacağız” diye konuştu.
Yemeğe İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Şahbaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Vural, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak, Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, belediye meclis üyeleri, engelli sporcular ve aileleri katıldı.

Editör: TE Bilişim