Boğazlıyan Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) İşletme Şefi Didem Albayrak, kuruma borcu olan abonelere yönelik ''Kolay Ödeme ve Borç Tasfiyesi Uygulama Yönetmeliği'' kapsamında birikmiş elektrik borcu bulunan vatandaşların 16 Marta kadar gerekli kolaylığın sağlanacağını bildirdi.
    Albayrak, uygulama kapsamında şirketlerine 16 Mart tarihine kadar müracaat ederek birikmiş borçlarını defaten ödeme ve taksitlendirme talebinde bulunanların 31.07.2010 tarihine kadar birikmiş enerji bedeli anapara borçlarına borcun doğduğu tarihten itibaren TEFE/ÜFE değişim oranları dikkate alınarak hesaplanacağını söyledi.
    Kuruma borcunu ödemeyen ve sisteme icralık kodu konulmuş ancak icra dairelerinde icra takibine geçilmemiş abonelerin normal alacaklar gurubunda değerlendirileceğini belirten Albayrak, hesaplanan yeni gecikme zammıyla birlikte oluşan toplam borcun 16 Şubat tarihine kadar defaten ödeyen abonelerden gecikme zammının yüzde 100'ünün alınmayacağını ayrıca 16 Mart tarihine kadar borcunu defaten ödeyen abonelerden gecikme zammının yüzde 80'inin alınmayacağını dile getirdi.
    Albayrak, mesken abonelerden 500 lira diğer abone guruplarından ise bin 500 liranın altındaki borçlara yönelik taksitlendirme yapılamayacağını  vurgulayarak, ''Müşterilerimiz abone gruplarına göre borcu ve ödeme gücü dikkate alınarak mesken abonelerinden yüzde 25 peşin, kalanı azami 4 taksit.
    Diğer abone guruplarında yüzde 25 peşin, kalanı azami 9 taksit. Taksitlendirmede yürürlükte bulunan yüzde 1,40 + KDV gecikme zammı üzerinden ödeme devresi gecikme zammı uygulanacak'' dedi.
    Boğazlıyan Çamlıbel Elektrik Dağıtım İşletme Şefi Didem Albayrak, taksitli alacaklar konusuna da değinerek, ödenmemiş taksit borcu bulunan müşterilerin 16 Şubata kadar müracaat etmeleri gerektiğini belirterek, bu tarihe kadar geri kalan taksitli borcu içerisinde anapara borcunu ödemek isteyenler kalan taksit tutarı içindeki gecikme cezasının yüzde 100'ünün alınmayacağını ve sadece anaparanın alınarak borcun tahsil edileceğini anlattı.
    Didem Albayrak, bu yönetmeliğin 16 Martta sona ereceğini, bu süre içerisinde borçlarının tasfiyesi için müracaat bulunmayan abonelerin elektriklerinin 17 Martta kesileceğini ve borcu bulunan abonelerin bu sürede mutlaka borçlarının tasfiyesi için müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim