Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) bünyesinde hanımlara yönelik dikiş, nakış kursunun açılışı yapıldı. 
Eski askerlik şubesi olarak bilinen ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen binada gerçekleşen kursun açılışına, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Mermi, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Güven, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Günaydın, Sarıkaya Mal Müdürü Hikmet Kurtcu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Doğan, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Yoldaş, AK Parti İlçe Başkanı Atila Yusuf Kenan Şahin ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Yıkılmaz katıldı.

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, açılışta yaptığı konuşmasında bu tür kursların devam etmesi gerektiğini vurguladı. 

Sarıkayalı kadınların biraz daha faal olmalarını, eşlerine ve ev ekonomisine yardımcı olmaları gerektiğini ifade eden Özcan, “Kadınlarımız, boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ve eğitimli bir şekilde kursların açılması çok güzel bir durumdur. Sarıkaya Halk Eğitim Müdürümüz de geldiğimiz günden beri çalışıyor. Azimli ve istekli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. İnşallah bu kurs gibi diğer kurslarımızın da açılışını hep birlikte gerçekleştiririz. Bu kursumuzun hanımlara ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Sarıkaya Halk Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş, açılış törenine katılan davetlilere yaptığı konuşmada kurs hakkında bilgiler verdi. Yoldaş, bu kursun tamamen bayanlardan oluştuğunu, Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi olarak sosyal projeler kapsamında kadınları bir araya getirip onları stresten uzaklaştırmak istediklerini belirtti.

Bu kursu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yoldaş, “Amacımız, Halk Eğitim Merkezi olarak üretime yönelik kursların sayısını arttırmak ilçe ekonomisine ve üretimine destek olmaktır. 
Dikiş, nakış kursumuza da yoğun bir katılım oldu. Kursumuzda 25 bayan kursiyerimiz bulunmaktadır ve 42 gün sürecek olan kurs sonunda kendilerine sertifika verilecek. Kursta yapılan ürünler ise bir sergiyle tüm Sarıkaya halkına tanıtılacak” dedi.

Kurs, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’ın duası ve kurdelelerin kesilmesiyle açıldı.
Davetliler kursun içini gezdi ve incelemelerde bulundu. Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, kurs eğitmeninden kurs hakkında ve yapılacaklar hakkında bilgi edindi. Daha sonra kursiyerlerin hazırlamış oldukları ikramlar davetlilere ikram edildi.

Editör: TE Bilişim