Çekerek İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, şap hastalığı nedeniyle ilçe genelindeki canlı hayvan pazarlarının kapatıldığını bildirdi.
     Geze yaptığı yazılı açıklamada, ''Şap'' hastalığının Türkiye'de çok sık seyreden, özellikle çift tırnaklı hayvanlarda ölümlere ve ekonomik kayıplara sebep olan bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirtti.
     Hastalığın özellikle genç hayvanlarda ölümlere neden olduğunu ifade eden Geze, şunları kaydetti:
     ''Tüm çift tırnaklı hayvanlarda ağız ve ayak bölgelerinde lezyon ve tahribatlara sebebiyet verir. Hayvanı çok zayıflatır. Hastalığın bulaşmasında hayvan hareketleri çok önemli olduğundan hastalığın yoğun görüldüğü zamanlarda hayvan pazarları kapatılabilir. Hayvan pazarlarının kapatılması ile ilgili hayvan sağlığı zabıtası komisyonu kararı ilçemiz merkezi 4 belde belediyesi 40 köy muhtarlığına duyuru yapılmıştır.
    İlgili karar gereği 22 Şubat 2011 tarihine kadar hayvan pazarları kapatılmış, hayvan ve hayvan maddeleri sevki yasaklanmıştır.''
     Geze, hayvan pazarlarının kapatılması ve hayvan sevklerinin yasaklanmasıyla ilgili hayvan sağlığı zabıtası kararına uymayanlar hakkında ilgili yasal işlem yapılacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim