Çekerek'te düzenlenen toplantıda, dernek yöneticileri çeşitli konularla ilgili olarak bilgilendirildi.
    Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu ve Kaymakamlık Yazı  İşleri Müdürü Ertuğrul Lale'nin konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında ilçede faaliyet gösteren 22 derneğin yönetici ve bazı üyeleri hazır bulundu.
    Sivil toplum kuruluşlarının her geçen gün daha da önemli bir konuma geldiğini belirten Yurtlu, ''Derneklerin bu kapsamda olumlu durumu fırsata dönüştürmek adına yapacağı proje ve diğer çalışmalarla topluma, bulundukları yerleşim merkezlerine girdi sağlayabilirler, bu yönde çalışmalar gerçekleştirebilirler. Proje hazırlanması konusunda bizler de dernek yönetimlerine her zaman destek olmaya hazırız'' dedi.
    Yurtlu, son zamanlarda devletin sivil topluma bakış açısının değişmesiyle birlikte, sivil toplum bilincinin geliştirilmesinde önemli bir role sahip bulunan derneklerin yönetimlerini bilgilendirmek ve rehberlik edebilmek amacıyla bu tip toplantılara ağırlık verdiklerini anlattı.
    Yurtlu, ''Çağdaş toplum olmanın vazgeçilmezi olan dernekler, dernek içi demokrasiyi çalıştırarak, kısır tartışmalardan sıyrılıp, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde, üyelerine ve topluma yönelik hizmetlerde bulunması gerekir.
    Derneklerde iç denetim esastır. Dernek yöneticileri kendi iç denetimlerini yaparsa, bu tür uygulamalara hiç gerek kalmaz. İl Müdürlüğü olarak, derneklere tüzüklerinde belirtilen aralıklarla mutlaka iç denetim yapmalarını her fırsatta ısrarla hatırlatıyoruz'' diye konuştu.
    Toplantıda ayrıca katılımcıların soruları da yanıtlandı.
Editör: TE Bilişim