Yozgat'ın Çekerek İlçesi Kırkdilim Köyü Derneği tarafından Kırkdilim Köyü'nde "Ağaç Dikme Şenliği" düzenlendi. Çekerek Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, İstanbul Yozgatlılar Dernek Başkanı Mustafa Fakı, Yozgat İl Özel İdare Köylere Hizmet Götürme Planlama Müdürü Tuygun Savacı  Başalan, Dernek Başkanı Mustafa Mercan, Başkan Yardımcısı Mevlüt Yılmaz ve çok sayıda vatandaş şekliğe katıldı.
Etkinliğin gerçekleşmesinde olduğu kadar İstanbul'daki yoğun programına rağmen memleketine gelerek şenliğe katılan İşadamı Mustafa Fakı, burada anlamlı bir konuşma yaptı.
Fakı,  yaptığı konuşmada dinimizde  fidan dikmenin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek; "Peygamber Efendimiz 'Yarın kıyametin kopacağını da bilseniz fidan dikin' buyuruyor. Bu nedenle fidan dikmenin ne kadar önemli olduğunu belirtiyor. Bu ağacı İstanbul'da  bulunan tüm derneklerimiz adına çınar ağacı dikerek  artık derneklerimizin Kırkdilim  köyünde bir dikili ağacı oldu" dedi.
Devlet erkanı ve köylülerin hep birlikte fidan diktiği program tüm köylülere örnek teşkil etti.
Kırkdilim Köyü Dernek Başkanı Yusuf Yazar da burada yaptığı konuşmada devlet erkanı ve özellikle işadamı Mustafa Fakı'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim