Çayıralan Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, açtığı kurslarla ilçe halkını bir arada topluyor. Vatandaşlar açılan kurslara yoğun ilgi gösteriyor.
    Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından İlçe Öğretmen Evinde; Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.
    Yapılan toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Cemil Bakır, İlçe Emniyet Amiri Yaşar Şengöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevki Ekinci, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü Mehmet Aydın, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Şenyüz ve birçok sayıda daire ve kurum amirleri katıldı.
    İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü Mehmet Aydın’ın yönetiminde yapılan toplantıda Aydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2009-2010 yılında yapılan faaliyetler ile 2010-2011 yılında yapılmakta olan ve yapılması plânlanan faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Aydın 2009-2010 yılında yapılan faaliyetleri şöyle sıraladı: “İlçemizde Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından 31 meslekî ve teknik kurs, 113 sosyal ve Kültürel kurs ve 29 Okuma Yazma kursu açıldı. Açılan kurslara 1159 erkek kursiyer 2284 bayan kursiyer katılırken toplamda 3 bin 443 kursiyer Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafınca açılan kurslardan yararlandı” dedi.
    Aydın, Ana Kız Okuldayız ve Diğer Okuma Kampanyalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
    Aydın, ilçede okur-yazar yüzdelerini de açıkladı. Çayıralan’da açılacak sosyal ve kültürel kurslar bünyesinde; Açıköğretim Fakültesine devam eden öğrencilerin ortak dersleriyle ilgili Sınavlara Hazırlık Kursları, Yabancı Dil Kursları(İngilizce, Almanca, Arapça vb), Cenaze Yıkama ve Kefenleme kurslarının açılacağını söyleyen Aydın; “Ayrıca mesleki ve teknik kurslar bünyesinde Cenaze Yıkama ve Kefenleme kursu, Avcı Eğitimi, Fidan Yetiştiriciliği, Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçiliği, Orman İşçiliği Eğitimi Kursu açılacak. Bunların yanı sıra okuma yazma kursları bünyesinde I.Kademe okuma Yazma Kursları, II. Kademe okuma Yaza Kursları, I. Kademe Seviye Tespit Sınavı (STS) ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavı (STS), kurslarının açılacak. Bunlarla birlikte kursiyerler için 2011 yılı içerisinde; Kapadokya gezisi, çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması konulu konferans, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini trafik Kuralları hakkında bilgilendirme semineri, kursiyerlerin hazırlamış oldukları el emeği göznuru işlerinin sergilenmesi gibi faaliyetlerde de bulunulacak” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim