Sarıkaya ve Çekerek ilçeleri çağın yakıtı olan doğalgaza kavuşmaya gün sayıyor. Sürmeligaz İşletme Müdürü İhsan Salman, BOTAŞ ekiplerinin ilçeye doğalgaz götürmek için alt yapı çalışmalarına başladığını söyledi. 
Salman, Çekerek’in gerekli ücreti toplayarak doğalgaz talebinde bulunan yerleşim yerleri arasında Türkiye 8’nci oldu. 
SARIKAYA’DA İŞLER YOLUNDA
Sarıkaya Belediyesi’nin girişimlerinin ardından doğalgaz çalışmaları hızlandı. BOTAŞ tarafından ana hat borularının ilçeye getirilmesinin ardından Sürmeligaz’da şehir içi çalışmalarına başlıyor.
Sürmeligaz İşletme Müdürü İhsan Salman, yıl sonuna kadar Sarıkaya’ya doğalgaz bağlantısını yapmış olacaklarını müjdeledi. Salman, Sarıkaya’da gerekli planlamaların yapıldığını belirterek, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüleceğini söyledi.
Salman, 2017 yılı içerisinde programa alınan Sarıkaya’da hat çalışmalarının yapılacağını aktardı. Salman, “Sarıkaya Belediyesi’nin doğalgazın ilçeye ulaştırılması noktasında yoğun gayretleri oldu. Belediye ile yaptığımız çeşitli toplantılarda önümüzdeki yıl içerisinde planlanan doğalgaz arzını bu yıl içerisinde yapmayı hedefledik. Bu kapsamda ekiplerimiz, Sarıkaya’da kanal çalışmalarını yapacak” dedi.
Salman, Sarıkaya’da ofis kurduklarını belirterek, işlemlerin bu ofis aracılığıyla yapılacağını kaydetti.
Salman, Sarıkaya’ya yıl sonunda doğalgaz vereceklerine değinerek, Çekerek, Akdağmadeni ve Şefaatli’de doğalgaz çalışmalarının 2018 yılında başlatılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim