Nöbette ki ilçe sakinlerine, Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe kalkışmasına ilk 15 dakika içerisinde refleks göstererek sokağa çıkıp vatandaşla birlikte demokrasi adına tepki gösteren Vali Kemal Yurtnaç ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ilçeye gelerek destek oldu. Boğazlıyan halkı nöbetin tutulduğu meydanda Vali Yurtnaç’ı ‘Darbenin 13’üncü dakikasında meydana çıkan valimiz hoş geldiniz’ yazılı pankart ile karşıladı.   
Tarih boyunca Türk milletinin vefalı bir millet olduğunu ifade eden ve Türklerin dünyada ölüme gülerek giden bir millet olduklarını aktaran Yurtnaç,

"O nedenle ne FETÖ'sü, ne Amerika'sı, ne Siyonisti, ne de Yahudisi, demokrasisi ve milli iradesine sahip çıkmasındaki dik duruşundan asla vazgeçiremez” dedi.
Dünya tarihinde böyle bir ihanet görülmediğini dile getiren Vali Kemal Yurtnaç,

"Romanya'da bir Çavuçesko halkına zulüm etti bir de FETÖ'cüler yaptı. Onları asla ve asla affetmeyeceğiz, tarih de affetmez.  Onları devletin tüm birimlerinden def edeceğiz. Ben bunu devletin valisi olarak açık yüreklilikle söylüyorum" ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Yozgat Belediyesi Mehteran Takımı, kahramanlık marşları söyleyerek, meydandaki kalabalığın coşkusuna coşku kattı.
Köy ve mahalle muhtarlarının imece usulüyle organize ettiği yaklaşık bin kişiye ikram edilen yemek sonrasında kalabalık gecenin ilerleyen saatlerine kadar meydandan ayrılmadı.

Editör: TE Bilişim