Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa yürüttüğü VIII. İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri – Bu Benim Eserim Proje Çalışmasında ilimizi Kayseri Bölgesinde başarı ile temsil ederek Türkiye genelinde 12 bölgeden seçilen 100 eser içerisinde Ankara Final Sergisinde Yozgat’ı temsil edecek olan proje sahibi danışman öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’u makamında ziyaret etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğretmen ve öğrencilerimize hediyelerini vererek kendilerine Ankara’da yapılacak olan Türkiye Final sergisinde başarılar diledi.
Kuş, ayrıca ilimizin böyle başarılı öğretmen ve öğrencilere ihtiyacı olduğunu bu başarının artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.
Ankara’da yapılacak final yarışmasına katılacak okullar ve projeleri şöyle:
- Fizik dalında, Yozgat Merkez Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Salih Dedeoğlu ile öğrencisi Abdulkadir Erol hazırladıkları “ Güneş Enerjisi Destekli Sıcak Su Sistemi” isimli projesi
- Matematik dalında, Yozgat Merkez Bişek Şehit Adem Kocadağ Ortaokulu öğretmeni Merve Çakıroğlu ile öğrencileri Şule Aslan ve Ömer Yozgat kendi isimlerini verdikleri “Merşul Şifresi “ isimli projesi.
- Biyoloji dalında, Sorgun ilçesi Oral Bektaş Ortaokulu öğretmenlerinden Dilek Kılıçaslan ile öğrencileri Damla Özcan ve İrfan Yaşar “Bir Kartal Neler Yapar” isimli projeleri ile Ankara’da yapılacak olan final sergisine katılmaya hak kazanarak büyük başarı elde ettiler.Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, elde ettikleri başarıdan ötürü öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Editör: TE Bilişim