Başkan Şimşek mesajında şunları kaydetti; “19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli mücadelenin başlatıldığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının ilk adımının atıldığı gündür.
19 Mayıs 1919’da atılan o ilk adım, Ulusumuzun, kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının tüm Dünya’ya haykırıldığı gündür.
Türkiye’yi, laik ve demokratik yapısıyla her alanda çağdaş bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak hepimizin en önemli sorumluluğu olmalıdır. Ulu Önder Atatürk’ün bu günü ülkemizin ve insanlığın umudu ve yarınların güvencesi olan gençlere emanet etmesi, gençlere inancının, sevgisinin ve güveninin bir göstergesidir. Gençlerin de bu güvene layık olacağından hiç şüphemiz yoktur.
Türk Ulusu’nun, onuru ile yaşayabilmesi için Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ışığı sonsuza kadar yolumuzu aydınlatacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, vatandaşlarımızın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim