Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, ilçe merkezinde konut ihtiyacına  büyük oranda katkı verecek 94 konut, 1 adet büfe, camiden oluşan TOKİ konutları ihalesinin 11 Ocak’ta yapılacağının  müjdesini verdi.
Aydıncık’ta konut ihtiyacının son yıllarda önemli ölçüde arttığını hatırlatan Koçak, TOKİ ile  ilçenin hem konut eksiğinin giderileceğini hem de ekonomik ve sosyal  olarak da ilçeye önemli bir kazanım sağlayacağını belirtti.  

TOKİ tarafından önceki gün açıklanan toplam 39 ihale arasında Aydıncık’ın da bulunmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Koçak;  
“Konut sıkıntımız vardı. Dışarıdan gelen öğretmen ve memurlarımız konut sıkıntısından dolayı Alaca ve Çekerek İlçelerinde ikamet ediyorlardı. Böylelikle konut ihtiyacını karşılamış olacağız. 
Aydıncık’a yaz mevsimlerinde gelen emeklilerimiz oluyor, 6-7 ay burada kalıyor, kalan kısmı şehirde geçiriyorlardı. Evlerimizi kaloriferli olacağı için emekliler kaloriferli bir ortamda kalmış olacaklar. Aydıncık için konut sorunu ortadan kalkmış olacak. Ekonomik ve sosyal hayatına da canlılık katacak.

İki yıldır uğraşıyorduk mutlu bir sona ulaştık. TOKİ konutlarının kazandırılmasında emeklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ, milletvekillerimiz Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, İl Başkanımız Harun Lekesiz’e, ilçe başkanımız Burhan Koçak ile tüm emeği geçenlere, TOKİ Başkanına ve çalışanlarına teşekkür ediyor, TOKİ konutlarının ilçemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim