Festivale katılmak amacı ile ilçeye gelen Bakan Bozdağ ve Vali Yurtnaç, önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarınca girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in Aydıncık ilçesinde oturan ailesini, daha sonra da, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Özel Harekat Emniyet Amiri Zafer Kurt'un anneannesi ve dayısını ziyaret edip bayramını kutlayarak, şehit ailelerinin her zaman yanlarında oldukları belirttiler.

Bakan Bozdağ ve Vali Yurtnaç, şehit ailelerini ziyaret ettikten sonra TOKİ tarafından ilçeye yapılan 96 konutluk inşaat alanında incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Bakan Bozdağ ve Vali Yurtnaç, festivalin açılış programının yapıldığı meydana geçerek, burada bulunan vatandaşlarla bayramlaştı.
Vali Yurtnaç, festivalin açılış programında yaptığı konuşmada, festivallerin önemli tanıtım unsurlarından biri olduğunu söyledi.

Kazankaya Kanyonu'nun doğal bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç,

“Bu sayede Aydıncık ilçemizi ve Kazankaya Kanyonunu turizm açısından cazibe merkezi haline getireceğiz. Bir yerin tanıtımı için bu tür organizasyonlar ve festivaller çok önemli. Bugün burada 17’incisini gerçekleştirdiğimiz festivalimizi çok iyi değerlendirip ilimizi ve bu güzel ilçemizi dışarıya açmamız gerekiyor” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, Aydıncık ilçesine her türlü hizmeti getirdiklerini söyledi.

Hükümet konağı ile okulları ile yolları ve diğer yatırımlarla Aydıncık ilçesinin güzel bir görünüme kavuştuğunu belirten Bakan Bozdağ, bu tür festivaller ve organizasyonlarla da turizmin merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Kemal Yurtnaç, ve protokol üyeleri, Aydıncık ilçesine yapılan yatırımların ve makine parkına alınan araçların toplu açılışını yaptı.

Editör: TE Bilişim