Yozgat Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği adına ikincisi gerçekleşen “Yozgat Kültür Varlıklarını Tanıtma Kültür Sanat Gezisi” bu yılda Aydıncık İlçesinde yörenin tanıtımına katkı sağlamak için Kazankaya Kanyonu, Pelitli Göl, ilçe merkezi ve köylerin deki otantik bahçelerin gezilmesi ve 15 Temmuz meydanında halka açık yapılan Karacaoğlan Şiir Dinletisi ile konserlerle 3 gün dolu dolu bir gün yaşanarak gerçekleşti.
12 Mayıs Cuma Günü ilçeye gelen konukların ilçe merkezinde ki Öğretmen evine yerleşmeleriyle birlikte program başlamış oldu. Aydıncık Kaymakamı Yavuz Akyol ve Belediye Başkanı Ahmet Koçak’ın ziyaretleriyle devam etti. 
İstanbul’dan Zehra Yılmaz, Sivas’tan Ahmet Acar, Ankara’dan Bilal Yılmaz, Mustafa Gürsoy  ve Rıfat Çakır,  İzmir’den Romen asıllı Müslüman olan şair-Yazar-Tv Programcısı Lidia Mihrimah, İzmit’ten Asiye Şener, Kayseri’den Emine Karakuş, Yozgat’tan Kaşif Kani Ertürk, Osman Eser, Kelami Akdemir katıldı. 
İlçeye hakim bir nokta da bulunan kasır tepesi görülmeye değer harika bir mekan olarak dikkatleri çekerken, Yozgat’ın belki de bu anlamda ilçeleri içerisin de doğal güzelliğe sahip tek ilçesi olma özelliğini de taşıyor. Yemyeşil bir Aydıncık cıvıl cıvıl kuş sesleri ve kazankaya kanyonu görülmeye değer Turizm yöresi olarak artık hafızalarda yer almaktadır.
Cuma akşamı 15 Temmuz meydanın da başlayan konser ve dinleti programı sonraki gün ilçe ve köylerin de gerçekleşen bir dizi gezi program ile devam etti. Saat:10.00’da başlayan gezi programı akşam 18.00’e kadar devam etti. Kanyonun büyüleyici atmosferi konukların büyük beğenisi topladı. Pelitli Göl’de doğayla iç içe muhteşem bir  manzara huzurun sessizliğin hakim olduğu ortam katılımcıları büyüledi. 
Derlenen fotoğraflar kayda geçen görüntüler sosyal medya ya yansırken izleyenlerin de böyle bir güzelliğin neden farkına varamadık dediği Aydıncık  Kültür Sanat Gezisi istenilen konsepti yakalamış oldu. Karacaoğlan’ın mezarının da bulunduğu Aydıncık ilçesi önümüzdeki yıllar da daha kapsamlı bir projeyle Turizm Kültür Sanat Programına hazırlanacak.
Cumartesi günü yine 15 Temmuz meydanında milli sporcu Teakwondo Dünya şampiyonu Mustafa Gürsoy’un nefes kesen gösterisi vardı. Meydan da bulunan halkın ve protokolün heyecanla izlediği gösteri ise büyük beğeni topladı.
Cumartesi akşamda bir birinden güzel türkülerin, şarkıların, şiirlerin yorumlandığı gece Pazar günü konukların öğle saatlerine yakın ayrılmalarıyla son buldu. Konukların gerek sosyal medyada gerekse yaptıkları değerlendirmede özellikle ilçe kaymakamı Yavuz Akyol ve ilçe belediye başkanı Ahmet Koçak’ın samimi sıcak misafirperver Aydıncık halkının  ilgileri katılan misafirleri öylesine etkilemiş olmalı ki şimdiden seneye nasıl yaparda geliriz diye hayıflanmaya başladıkları gözlendi.
Yozgat Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Kelami Akdemir yaptığı açıklama da ise şun görüşlere yer verdi; “Yozgat merkezli derneğimizin faaliyetleri içerisinde yer alan Kültür sanat ağırlıklı programlarımızın uygulama alanı geçtiğimiz yıl ilçeler kapsamında idi. 
Bu yıl sadece Aydıncık ilçemiz de gerçekleştirmeyi planladık.Yörenin daha etkin tanıtılması anlamında bu yıl Gazeteci, televizyon programcısı, şair, yazar, gözlemcilerden oluşan konukları davet ederek doğal güzellikleri keşfetmelerini sağladık.Aydıkcık’ta gerçekleşen programımıza katkı sağlayan başta Sayın Kaymakam Yavuz Akyol’a, Sayın Belediye Başkanı Ahmet Koçak’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Aydıncık Sanat Atölyesi çalışanlarına Heykeltraş yönetim kurulu üyemiz Erol Gürgen’e, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına, Aydıncık Ametist Taşı Derneği Başkanı Nimet Türker ve yetkililerine ,Aydıncık Halkına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Davetimize icabet ederek bizlerle birlikte olan değerli konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Yozgat ın gururu Milli Sporcumuz Teakwando Dünya şampiyonu Mustafa Gürsoy’a Teşekkür ediyorum. Beldelerin sultanı Uzunlu Belediye Başkanı Sayın Turan Koç’a,Yozgat İl Kültür Müdürümüz Sayın Lütfi İbiş’e, Baydiğin Belediye Başkanı Sayın Osman Uslu’ya teşekkür ediyorum. Göndermiş olduğu kutlama mesajı ile bizleri yalnız bırakmayan Yozgat Vali yardımcımız Sayın Şükrü Çakır’a teşekkür ediyorum.”  

Editör: TE Bilişim