Sorgun ilçesinde, 3 aylık bebeğiyle ölü bulunan genç kadının ve bebeğinin boğularak öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.
     Polis ekipleri, dün akşam evlerinde ölü bulduğu Hacer Alan (20) ve 3 aylık bebeği Batuhan Alan ile ilgili gece geç saatlere kadar devam ettiği delil arama çalışmalarına bugün tekrar başladı.
     Polisin evde yaptığı ilk incelemede, Hacer Alan'ın boynunda kesik izlerine rastlanırken, anne ve bebeğinde herhangi bir darp izine rastlanılmadı. Evin tavanında ise birisi kopmuş, diğeri kesik iki ipin asılı olduğu, bu nedenle de anne ve bebeğinin boğularak öldürülmüş olabileceği ihmali üzerinde duruluyor.
     Komşularının şüphelenmesi üzerine dün akşam saat 17.00 sıralarında ihbar üzerine olay yerine giden polis, arkadan kilitli olan kapının anahtarını televizyon sehpasının üzerinde buldu.
     Sorgun Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Hacer Alan ve 3 aylık bebeğinin cesetlerinin, kesin ölüm nedenin belirlenmesi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Sabah saatlerinde Sorgun ilçesine gelen genç kadının Ankara'da bulunan kocası Serhat Alan'ın Sorgun Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı.
          -''GELİNİMLE BİR GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜM''-
          Evinde 3 aylık bebeğiyle ölü bulunan Hacer Alan'ın kayınbabası Yusuf Alan, gelini ile önceki gün görüştüğünü, herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Oğlunun Ankara'da kaynakçı olarak çalıştığını belirten Yusuf Alan, ''İntihar mı ettiler, öldürüldüler mi? bilmiyorum. Gelinim kendi annesi ile ara sıra görüşüyordu. Ancak babası ile biraz kırgınlıkları vardı'' dedi.
          -''İZİNSİZ EVLENMİŞLER''-
          Şanlıurfa Birecik nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edilen Hacer Alan'ın, 2008 yılında yanlış bir telefon numarasını çevirmesi sonucunda tanıştığı Serhat ile bir süre telefonla görüştüğü, daha sonra da birbirlerine aşık oldukları ileri sürüldü.
     Kızın ailesinin evlenmelerine izin vermemesi üzerine önceki yıl kaçan Hacer ve Serhat'ın Sorgun'da 4 Aralık 2009 tarihinde evlendikleri belirlendi.
Editör: TE Bilişim