Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıkaya Şubesi ve Eğitim-İş Sendikası Sarıkaya Temsilciliği tarafından 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını protesto yürüyüşü düzenlendi. Atatürk Parkı önünden başlayan yürüyüş Miting Alanı'na kadar devam etti.
Eğitim-İş Sarıkaya İlçe Temsilcisi Lütfi Atılmış, Miting Alanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Emperyalistlerin Türkiye’yi bölmek, yeni Sevr’i hayata geçirebilmek için uyguladıkları politikalarının en önde gelenlerinden biri, yeniden yaratılmak istenen 'Ermeni Sorunu' olduğunu olduğunu söyledi. 
AB Emperyalistlerinin de arka arkaya parlamentolarından “Ermeni Soykırımı” kararları çıkarttığını ifade eden Atılmış, şunları kaydetti:
“ABD ise bir yandan eyaletler düzeyinde işi götürürken onlar aracılığıyla şu ana kadar 41 eyaletin kabul ettiği 'Ermeni Soykırımı' kararları çıkarırken, diğer yandan bu tezi ikide bir tasarı olarak Temsilciler Meclisi’nin gündemine getirerek Türkiye’nin başında Demoklesin Kılıcı olarak sallamaktadır. ABD Emperyalistlerinin amaçları açıktır, 'Ermeni Sorunu'nu koçbaşı olarak kullanarak Türkiye’yi emperyalist çıkarları doğrultusunda en az üçe bölmeyi ve bölgede kendilerine tam bağımlı yeni bir İsrail görevi yapacak olan “Büyük Ermenistan”ı yaratmak istemektedir. Buna karşı uyanık olunmalı, aktif bir biçimde mücadele etmeli ve bu emperyalist oyunu bozmalıyız. Ermeni soykırımı yalanı üzerinden insan halkları edebiyatı yapmalarının tek sebebi budur. Amaç Türkiye’yi bölmek, parçalamaktır. Bu yolla Türkiye’yi daha kolay sömürebilmektir."

Editör: TE Bilişim