Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara koşan her yaştan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla belediye meydanına gelerek demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için meydana çıkan vatandaşların “ Demokrasi nöbeti” her geçen gün artarak, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.
Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, belediye meydanına gelerek, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Polise uzanan eller kırılsın"  şeklinde sloganlar atarak desteklerini sürdürmeye devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydana koşan vatandaşların yanı sıra, ilçe belediye başkanı Suphi Daştan’ın ve belde belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu demokrasiye sahip çıkma nöbetleri aralıksız sürüyor.
Milli iradeye sahip çıkan ve ilçe halkıyla her gün bir araya gelen belediye başkanı Suphi Daştan, halkın yanında bulunarak demokrasiye sahip çıkma desteğinde bulunuyor. Geç saatlere kadar vatandaşlarla birlikte nöbet   tutan belediye başkanı Suphi Daştan, “Değerli vatandaşlarımız her akşam sabahın erken saatlerine kadar Milli İradeye sahip çıkmak türk milletinin sesini, cesaretini, dik duruşunu tüm hainlere göstermek için bekliyor. Akdağmadeni gerçekten üzerine düşen vatanseverliği hakkıyla yerine getiriyor. Gündüz işlerinde olan vatandaşlar hava kararınca belediye meydanına toplanıp nöbetine devam ediyor. Belediye başkanı olarak vatandaşlarımızla beraber demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ikinci bir emir verene kadar da meydanlardayız.Tüm vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
MEYDANLARDA BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERİLİYOR

Belediye Meydanı'nda darbe girişimini protesto etmek, birlik ve beraberlik mesajı vermek için toplanan vatandaşların meydanları boş bırakmadığını ifade eden Daştan, ,” Vatandaşlarımız hain girişim sonrası meydanları boş bırakmadı. Ellerinde ki Türk Bayraklarıyla Belediye meydanını dolduran vatandaşlarımız tüm dünyaya ülke genelinde olduğu gibi büyük bir ders verdi. Vermeye de devam ediyor” dedi.
Akdağmadeni halkı olarak yaklaşık bir haftadır büyük bir birlik ve beraberlik talosu sergilediklerini dile getiren Daştan, “Bu birlik ve beraberliğimizde siyasi görüşü her ne olursa olsun hep bir araya toplanıp tepkinizi gösterdiğiniz için tüm Akdağmadeni halkına teşekkür ediyorum.Ülkemizin önüne taş koymak isteyenler Türkiye'nin büyümesini arzu etmeyenler ,dış ve iç düşmanlar ülkemizi karıştırmak istiyor ama bu birlik beraberliğimiz devam ettiği sürece ne bu bayrakları indirebilecekler nede bu ezanaları susturabileceklerdir'' dedi

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN DUA EDİLDİ
Demokrasi Şehitleri için belediye meydanında dua edilerek gıyabi cenaze namazı kılındı.
Düzenlenen törene, İlçe Kaymakam Vekili Emre Dündar, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Belde belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Merkez Haseki camiinde kılınan yatsı namazının ardından, İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu, Belediye meydanında demokrasi Şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.
Kılınan namazın ardından, teröre lanet sloganları atan vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetini sürdürmeye devam etti.
Ayrıca, İlçe belediyesi tarafından Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara gece geç saatlere kadar çeşitli ikramlarda bulunarak hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilişim