Yerköy’de çocukları ve eşi tarafından istenmeyen Mulla Koç (61) isimli vatandaş boş bir dükkan içerisinde, dört tekerlekli Pazar tezgahının üzerinde yaşam mücadelesi veriyor.
    6 yıldır Yeni Mahallesi Sinema caddesinde bulunan bir dükkanda yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Mulla Koç, "Esnaflar ve yaşamımı sürdürdüğüm dükkanın yakınlarında bulunan evlerde oturmakta olan aileler bazen yemek veriyorlar. Battaniye filan aldılar ve buradaki mobilya mağazası sahibi tarafından verilen kanepelerin dışından hiçbir şeyim bulunmuyor. Geceleri ise dört tekerlekli pazarcıların kullandığı arabanın üzerinde yatırıyorum. “dedi.
“MUTLU BİR EVLİLİĞİM VARDI”
    2005 yılına kadar mutlu bir evliliğini olduğunu söyleyen 61 yaşındaki Mulla Koç, aileler arasında gerçekleşen değişikli evlilikte kız kardeşinin kocasından boşanmasının ardından yuvasının dağıldığını ifade etti.
    Koç; “Ben ve kız kardeşim aileler arasında gerçekleşen değişikli evlilik yaparak evlendik. 2005 yılına kadar gerek benim ailem gerekse kız kardeşimin ailesi arasında her hangi bir sorun yaşanmamıştı.
    2005 yılına kadar çocuklarımla ve eşimle çok iyi bir şekilde geçimimi sürdürüyorduk. 2005 yılında kız kardeşimin kocası ile boşanması sonrasında bizimde aile yaşantımızda bozulmaya başladı. Ve olanlar o tarihten itibaren olmaya başladı” dedi.
“ALDIĞIM MAAŞ YETMİYOR”
    Koç; “2006 yılında çıkarılan Bağ-Kur affı sonunda çiftçi Bağ-Kur’dan emekli oldum ama ne faydaki o zaman bankalar tarafından şart koşulan maaş ipoteği ile Çiftçi Bağ-Kur’dan emekli oldum o günden bugüne kadar aylık 240 TL aylık alıyorum. Aldığım maaş şuan bana hiçbir şekilde yetmemektedir. “
“ÇOCUKLARIM BENİ YOLDA GÖRSELER TANIMIYORLAR”
    Çocuklarının hiçbirinin kendisiyle görüşmek istemediğimi söyleyen 61 yaşındaki Mulla Koç, “Onlar istemeyince nasıl görüşeyim. 6 yıldır boş ve soğuk bir bir dükkanda yaşıyorum. Altı yıldır gerek boşandığım eşim gerekse üç çocuğum beni cadde gördüklerinde yüzlerini dönüp yönlerini değiştiriyorlar. Çocuklarımın bana karşı bu tutumunu görünce bende çaresiz bir şekilde sesimi çıkaramıyorum” diye konuştu.
İÇKİ ŞİŞESİ TOPLAYIP SATIYORUM
    Koç, geceleri istasyon meydanı etrafında dolaşarak içki şişeleri toplayıp sattığını, söyledi.
    Koç, “Çiftçi Bağ-Kur’undan almış olduğum 240 TL maaş yetmediği için, akşamları Devlet Demir Yollarına ait rayların kenarlarında geceleri gezerek içki şişleri toplayıp satıyorum.
    Bir nebze olsun satmış olduğum içki şişeleri yaşam mücadelemde bana yardımcı oluyor. Allah razı olsun ki dükkan sahibi, benim durumumu bildiği için benden aylık 35 TL kira alıyor” dedi.
“BAKIMSIZLIKTAN AYAĞIM YARA İÇİNDE”
    Mulla Koç bakımsızlık yüzünden bacaklarında yaraların meydana geldiğini söyledi.
    Koç; “Eşimden ve çocuklarımdan ayrıldıktan sonra, ufakta olsa bir dükkanda yaşama tutuldum. Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten bacağımda bilemediğim yaralar meydana geldi.
    Bacağımda bulunan yaranın iyileşmesi için gerekli sağlık kuruluşlarına imkanlarım dahilinde gitme çalıştım.
    Bacağımdaki yara için Ankara’ya gittiğimde doktorlar hijyenik ortamda pansuman yapılması ve günü birlik pansuman edilmesi gerektiğini söylediler.
    Ankara’dan geldikten sonra birkaç defa gerek Yerköy devlet hastanesine gerekse kendi yaşamış olduğum dükkanda pansuman yaptım.
    Ama her gün gidip geleme imkanım olmadığı için pansumana gidemez oldum. Ve bacağımda oluşan yaralarda git gide büyüdü ve bu duruma geldi” diye konuştu.  
    Koç, yetkililerden ve hayır sever iş adamlarından yardım beklediğini söyledi.
    Koç, “Yetkililerden tek isteğim bana yardım eli uzatılsın. İş yaparım çalışırım yeter ki iş versinler" ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim