YİNE Akşam oldu. Trafik Polisleri Ekipleri halkımzın can ve mal güvenliği, asayiş ve huzuru korumak için saat 21.00‘den itibaren huzur operasyonu düzenledi. İki Ekip Trafik otosu ve bir ekipde Asayiş Polis Otosu.. Trafik ve Asayiş Polis Memurları birlikte büyük bir disiplin ve özveriyle çalıştı. Saat Kulesi, Cumhuriyet Alanı, Meydan yeri köşesinde trafik ekipleri, sürücülerin ehliyet, ruhsat ve alkol muayenelirini kontrol etmek için, yoldan geçen araçları durdurarak operasyona ve gerekli kontrollere başladılar. Görevli Trafik Polisi Memur beyden gerekli bilgileri aldık.
Patlak eksoz, keyfiyen eksoz patlatılması, havalı klakson çalınması ile gürültü kirliliği oluşturulmasının önlemek, alkol alarak direksiyona geçip araç kullananlarıa yönelik denitimler yapıldı. 
Yoldan geçen araçlar teker teker durduruldu. Duran aracın yanına yaklaşan Trafik Memuru sürücüye nezaketle, 'İyi Akşamlar Trafik Kontrolü var, lütfen ehliyet ve ruhsatınızı gösterirmisiniz, gerekli alkol muayenesi için araçtan inermisiniz' diye konuştu.. Sürücülerde gerek otomobil, gerek motorsiklet olsun hiçbir sorun çıkarmadan gerkli kontrollerin yapılmasına yardımcı oldular.
Burada ki amaç halkın can ve mal güvenliğini, halkın asayiş ve huzurunu gürültüden uzak korumak için, her şey halkımızın yararına. Şu an meydan yerinde kontroller trafik ekipleri ve asayiş polisleri ile birlikte tam bir organize çalışmayla ve disiplinle ve güleryüzle devam ediyor.
Buradan Huzur Operasyonunu yöneten görevli Trafik ve Asayiş Ekipleri Amirlerine, Yozgat Emniyet Genel Müdürlüğüne, Trafik ve Asayiş Ekipleri Polis Memurlarına, Cani gönülden, halkımız adına ve basın olarak şahsım ben ve İleri Gazetesi Basın Ekibi Çalışanları olarak teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. İyiki Varsınız Trafik ve Asayiş Ekipleri ve Tüm  Güvenlik Ekipleri personeli.
Bu arada kontroller esnasında bazı bilgiler almak için görevli memura mikrofonu uzatıp gerekli bilgileri aldık, kendilerine buradan teşekkür ediyor ve görevlerinde başarılar diliyorum.
Öncelikle trafik memurlarından aldığımız ve kontrollerde öne çıkanlar şunlardı:
1-Sürücü Emniyet Kemeri Takıyormu?
2-Sürücünün Ehliyet ve Ruhsatı var mı?
3-Aracın muayene süreci geçmiş mi?
4-Sürücünün alkollü olup olmadığı kontrolü,
5-Araçta Yangın söndürme cihazı,ecza çantası, reflektör olup olmadığı?
6-Araçların aydınlatma farları,stop lambaları, sinyal dörtlü lambalarının yanıp yanmadığı.
7-araçların plakala kontrolü.
8-Karlı havalarda, ticari araçların ve otobüslerin ve tırların kar lastiği, zincir, takoz, reflektör, yangın söndürme cihazı, ecza çantasının bulunup bulunmadığı, araçların kalorifer tertibatlarının çalışıp çalışmadığı.
9-Uzun yolculaklarında uykusuz araç kullanmamalarını, yolda mola vererek yolculuklarına sürücülerin devam etmeleri gibi yukarıda saydığımız kontrollere bunlara büyük bir dikkat edildiği görülmektedir.
Yapılan kontrollerde sürücülerin kimlik ve ehliyeti olmıyanların önce kimlik kontrolünün yapılması için asayiş polis memurlarına yönlendirilmektedir.
Kusurlu ve alkollü bulunan, çevreyi rahatsız edenler Trafik Ekipleri Görevlileri tarafından gerekli cezaları kesilmiştir. Görevli Trafik Ekibi Memurundan ayrıca şu bilgileride aldık:
Yapılan Trafik Kontrolleri denetiminde, Alkol muayenesi sırasında, ticari araç sürücülerinde 0.21 promil alkol oranı çıkması. Diğer hususi otobomil ve araçlarda ise sürücülerin 0.50 promil alkol çıkmasında ve değerlerin üzerinde çıkması durumunda, polis memurları, sürücüleri hemen araçtan indirerek, alkollü sürücüyü bir başka araçla veya taksiyle gideceği yere gönderilmesini de bizzat takip etmektedirler. Diğer bir husuta hususi otolarda araç fenni muayenesi 2 yılda bir. Ticari oto ve araçlarda da her yılda bir araçların fenni mayene ve kontrollerinin yapılması gerektiğini ayrıca sürücülere söyliyerek uyardı.
Diğer bir konuda araç sahiplerinin bazılarının Lise Caddesinde keyfi olarak trafik akışını yavaşlattıkları, yavaş araç sürmeleri, bu düzergahlarda, alkollü araç kullanarak ve otoların teyiplerinin sesini son ses açarak çevreki ve caddedeki esnafları ve vatandaşları yoldan geçen halkı rahatsız ettikleri tespit edilmiş. 112 Sağlık Ekiplerine zaman zaman yol verilmemeleri durumları ortaya çıkmıştır. 
2018 yılında ehliyet yenileme ve çıkarma işlemleri, Yozgat Valiliği Nüfus işleri Müdürlüğü tarafından.Trafik Tecil İşlemleride Noterler gözetiminde yapılacagı bilgisini aldık.