Öğretmen...
Öğret(m)enler...
Bir kadın, üstelik bayan bir öğretmen...
Ve bir SON DAKİKA HABERİ 
"İlkokulda öğretmenlik yapan İlkay Sivaslı’yı öldüren kiralık katilin ifadesi ortaya çıktı!..''
Öğretmen ve öğretmenlik deyince benim için tüm akan sular duruyor. Zira, ailemde öğretmenlik yapan; abim, kızım ve damadım bulunmaktadır. Nasıl zahmetle ve büyük bir gayret ile minik ruhlara milli ve manevi değerler vermeye çalıştıklarını yerinde, bizzat gören ve şahit olan birisiyim.
Lâkin bir cinayete giden-ki-aslında bir yanda cinayet, diğer yandan da intiharın bence değişik bir versiyonu olan bu ölümün,  öldürülüş şeklinin  bizleri ve çocuklarımızı ilgilendiren bir diğer- ki bence-  önemli olan PSİKOLOJİK BOYUTUNA bakılmalıdır.
Öğretmenlik bu toplumun en değerli, en çok saygı, hürmet ve sevgi duyulan kutsal bir mesleğidir. Hâlâ 55 yaşına gelmiş olmama  rağmen öğretmenlerimi  görünce önümü ilikler o muhterem ellerini öper, saygıda hürmette kusur etmemeye çalışırım.
Yetkililere sesleniyorum, çocuklarımızı ve geleceğimizi şekillendirecek olan öğretmenlerimizi bizim eğitimimiz yetiştirmiyor mu?
Öğretmenlerimize; bütün meslek sahiplerini yetiştirecek olan öğretmenlerimize nasıl bir eğitim veriyoruz? nasıl değerlendiriyoruz? maddi manevi nasıl yetiştiriyoruz? sorgulamamız gerekmez mi?
Öğretmen, buna çok önem verelim, her şeyden önce maddi ve manevi olarak kendini iyi yetiştirelim. Ancak mesleki ve insani anlamda donanımlı bir öğretmen talebesine  zahiri ve batıni rehberlik edebilir. Kendi yolunu bulamayanın başkasına yol göstermesini beklemek beyhudedir. Derler ya hani...
Kendisi himmete muhtaç dede,
Bilmem ki kime nasıl himmet ede.
Öğretmenler ülkemizin geleceğinin mimarları, rol modelleridir.
Şimdi gelelim asıl mevzuya. Kartal Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni İlkay Sivaslı, iddiaya göre dosyası kabarık, ama bu iddialar eğitimci birisi için geleceğimizi ve neslimizi tehdit etmiyor mu?
Olayın detaylarını kiralık katil emniyetteki sorgusunda tüm detayları ile ifşa etmiştir.
Burada sorgulanmasını rica ettiğim bir kaç soru var
1-Niçin intihar etmiştir?
2-Neden, intiharı gerçekleştirememenin 
sonucunda KİRALIK KATİL İLE KENDİSİNİ 
ÖLDÜRTMEK? 
3-Okul ilan panosunda TAZİYE PANOSU 
NEYİN NESİ?
Şimdi sorulan iki sorununda cevabını her halükarda fevkalâde mantıklı ve güzel  cevaplar vereceğinize bütün kalbi duygularım ile katılıyorum.
Lâkin; benim için en can alıcı soru 3. soru.
Bir öğretmen talebeleri için her hali, davranışı, sözü, gülüşü, konuşması vs ile ROL MODELDİR.
Okul çağındaki evlatlarımıza "İLERİDE NE OLACAKSIN?" diye sorduğunuzda "ÖĞRETMEN" cevaplarını çok duymuşsunuzdur. 
Bu durumda hergün tüm ulusal yayın televizyonlarının ana haber bültenlerinde bangır bangır KENDİNİ KİRALIK KATİLE ÖLDÜRTEN ÖĞRETMEN!  ile haberler çıkarken, gazetelerde internet sitelerinde boy boy, KİRALIK KATİLİN CİNAYET DETAYLARINI anlatırken, OKUL KORİDORLARINDA asılan o TABLODAKİ ÖĞRETMENİNİ GÖREN ÖĞRENCİNİN RUH DURUMU NASIL OLUR, NASIL OLMALI?
Hâlâ O PANO ASILI İSE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN SAYIN HOCAM!!!