SORGUN ilçesinde belediye, Yüksek Hızlı Tren test sürüşlerine başlamasıyla birlikte, ilçe merkezi ile istasyon arasındaki ulaşımı rahatlatmak amacıyla çalışma başlatı. Yol çalışmasıyla birlikte, istasyon bölgesinde ileriye dönük çalışmalar da ivme kazanacaktır. Hızlı Tren seferleri başladığında Sorgun sorun yaşamayacak gibi görünüyor. 
Yozgat'ın Hızlı Tren İstasyonu Divanlı Mahallesinde. Hızlı tren ile seyahat etmek isteyenler, Atatürk Yolu'ndan gidecek, dönüş yapıp Divanlı'ya ulaşacak. Yol asfaltlandı. Belediye Divanlı Mahallesi'nde altyapı çalışmaları başlattı, devam ediyor. Ötesi  var mı? Görünen o ki yok...
Hızlı Tren İstasyonu yeri netlik kazandığı günden itibaren dillendirmiştim. Eğer, şimdiden gerekli önlemler alınmazsa, Hızlı Tren ile yolculuk tercihinde bulunanlar Yozgat merkez istasyonunu değil, Sorgun istasyonunu tercih ederler. Çünkü, Sorgun'dan Yozgat merkeze gelmek kolay ama Divanlı'dan Yozgat'a gelmek o kadar kolay olmayacak. Ciddi sorun yaşanacak. Bilesiniz.
Cevdet Dündar Göleti'nin bulunduğu bölgeden gerekirse tünel açılıp, Divanlı bağlantısı yapılabilirdi. Kimsenin işine gelmedi. Mevcut durumda, İstasyon Bölgesi'nin yer aldığı alanlarda bir çalışma da yok. Burasının cazibe merkezi haline getirilmesi gerekir. ''Hele seferler başlasın!'' anlayışı ile hareket edildiği süre içerisinde, Hızlı Trenin Yozgat'a bir faydası olmaz ama bir çok insanın Ankara'da ikamet edip, Yozgat'a günübirlik gidip gelmesine, bir çok insanın alışveriş için Ankara'ya gitmesine zemin hazırlayabilir. 
Konuya devam edeceğim. Ama bu işi birilerinin ciddiye alması gerekir. Gerekli çalışmaları yapması gerekir.