Dün İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Koordinasyon Kurulu’nda 2015 yılının Yozgat’ı ele alındı. Toplantıdan çıkan çarpıcı bir sonuç ise 2015 yılında da Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin birçok ilçemizi kapsayan Ankara Kayseri etabının tamamlanmayacağıydı. Hızlı tren projesiyle ilgili bir yazı da benim kaleme almam işin cılkının çıkması demek bunu biliyorum.


Daha evvel kaç gazetecinin 2009 yılından bu yana bu konuyu gündeme getirdiğini, yazdığını çizdiğini de biliyorum. Bildiklerime yeni birisini daha ekliyorum ki o da 2015’te de hızlı treni göremeyeceğiz. Bir şey daha biliyorum ki bu seçimin istismarı da hem muhalefet, hem de iktidar için Hızlı tren olacak. Bir taraf ‘Yaptık’ diyerek oy isteyecek, öbür taraf ‘Yapmadın’ eleştirisinde bulunacak.


Vatandaşın artık umudu kestiği, diline bile almadığı bir proje hızlı tren. Yozgat’a katma değer katacak bir hizmet(Hizmete girerse eğer). 2009’da hatırlarım dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ müjde vermişti “2015 Haziran ayında hızlı tren memleketimde hizmete girmiş olacak” demişti. Haziran ayında inşallah Ankara-Sivas hattı hizmete girer.


Siz yazının başlığına takılıp kalmayın o bir türkünün bende uyandırdığı esintidir. Gözü yolda, gönlü darda olanların hikayesidir. Hızlı tren de bu şehrin ve insanlarının hikayesi işte. Gün gelecek gecikse de hızlı tren geçecek bu memleketten. Gecikmeye uğrayan resmi beyana göre Ankara-Kayseri hattı olacak.

Bu hattın akıbetinden haberi olmayan kurum müdürüne göre 2015’te bu hatta bir çalışma olmayacak. Akla gelen soru ise bu hattan Yozgat’ın ilçeleri de faydalanacak mı, yoksa direk Kayseri’ye tahsis edilmiş bir hat olma özelliğine mi sahip olacak işte bu merak konusu.