Şahsen ben son derece üzülüyor, yetkili ve etkili kişilerin sorumluluklarını yerine getirmediklerine de bozuluyorum..! Aklıma geldikçe acı, acı güldüğüm bir acı anımı aktarayım.
Bundan 7-8 yıl önce, Dünya Emlak Federasyonu toplantısı için, ABD’e gitmiştim. Chicago’da büyük bir hipermarketi bir emlakçi arkadaşla dolaşmaya başladık.
Toplantı saati de yaklaştığından, pratik bir atıştırma yapalım deyip, peynir vs… bir dolabı açtım onlarca çeşit yiyecek dolu. En fazlada TURKEY… Arkadaşa dedim ki, helal bizim ihracatçılara, bak buraya kadar uzanıp! Mal satmışlar. Bunlardan biraz fazla alalımda, Amerikalılar “Türk malı çok satılıyor! Deyip, bizden daha çok talep ederler…” arkadaşta “tamam” dedi. Ben on tane, arkadaş beş tane aldık. Kasaya geldiğimizde kasiyer bayan bizi yukarıdan aşağıya süzdü. Sanırım obezmiyiz kontrolüydü bu… Oysa ben 66, arkadaşta taş çatlasa 70 kilo ya var, ya yok. Torbaları alıp. Yakındaki parka oturduk. Ne yalan söyleyeyim ben peynir sanmıştım.
Arkadaşta aynı düşüncedeymiş. Açtık içinden taş gibi bir et parçası, ikincisi, üçüncüsü hep aynı. Eh Türk’ün aklı sonradan gelirmiş ya! Bu Turkey yazılarının hindi olduğunu çözdük. Vah bana ki, Made in Turkey yazısını akla getirmediğime… Direk Turkey (hindi) yazıyormuş. Ne mi yaptık onca hindiyi? Çöp tenekesine attık. O günden sonrada İngilizce öğrenmeye karar verdik. Gelelim saadete,

Devletimizin yetkilileri, şu TURKEY kelimesini TÜRKİYE diye yazmak, logoları değiştirmek bu kadar zormu?
Kendinize güldürmeye devam edecek misiniz? Ben kabul etmiyorum hindi cumhuriyeti bireyi olmayı.
Ben TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşıyım. Haydi, vatandaş sizlerde tepkinizi bir vesileyle ortaya koyunuz. Açıkçası TURKEY değil, TÜRKİYE.