Ne oluyor bu Müslümanlara? Hangi grup doğru ?  
Bir yandan ISID bir yandan buna benzer örgut ve oluşumlar Muazzam olan İslam’ı parçalara ayırarak kendilerince hüküm vermektedir.
Bunların hepsi oyun, hemde oyun içinde oyun.
Geçen yazımda İngiltere’nin bazı şeytanlıklarını yazmıştım yine devam etmek gerekiyor sanırım.
İngiltere sürekli İslam’ın içini boşaltmak için üst düzey mücadele veriyor, bu mücadelenin en önemli destekçileri üzülerek söylemeliyim ki Müslümanlardır.
Mesela Hizb-ut Tahrir, Çalışmasının gayesi, Allah’ın indirdiğiyle yeniden yönetmek üzere İslâm Hilâfet Devleti’ni tekrar vücuda getirmektir.
Bu nada en önemli gerekçe olarak.  ALİ-İMRAN SURESİ 104-) “Sizden hayra çağıran, iyilikle emreden, kötülükten men eden bir cemaat olsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.”
Buyurun beraber çürütelim bu fikri, elbette ayet apaçık, zaten sorunda bu ya, bu kadar açık ayeti sanki tek anlayan onlarmış gibi kendi lehlerine açıklamaları işin cılkının çıktığı yerdir.
1- Allah’ın indirdiğiyle yeniden yönetmek üzere İslâm Hilâfet Devleti’ni tekrar vücuda getirmek.
Ülkemizden örnek ile yaz aylarında kadın, erkek karışık bazı yerlerde çırılçıplak, çoğu yerde ise bikini ile denize giriliyor, Faiz ülkemizin finansal mecburiyetinden bir parça, alkol her köşe başında, zina alabildiğine serbest.
Hadi bakalım, Allah’ın indirdiği ile hükmet, vatandaşın yarısını infaz etmen lazım.
Peki izin versen ne olur? O zamanda Hilafet olmaz.
2- ALİ-İMRAN SURESİ 104-) “Sizden hayra çağıran, iyilikle emreden, kötülükten men eden bir cemaat olsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.”
Demek ki bu ayeti yerine getirmek için alt yapı şart değil mi? Nasıl ki namaz kılacak olan kişinin abdest alması şart ise, bu işinde öncesi şart, abdest almadan ömür boyu namaz kılınsa kaç yazar?
Yani toplum önce kendini ıslah etmeli ve bu ıslahtan sonra eğer Hilafet düzenini
istemez se işte o zaman bu ayetin ve “hilafetsiz ölenin cahiliye ölümü gibi ölümü olur” hadisinin tersini yapmış olur. 
Halife yi biliyor muyuz ki tabi olalım? Her kafadan bir hadis ve ayet tefsiri çıkarsa ortalıkda düzen diye bişey olmaz.
3- Hilafet düzenini tekrar vücuda getirmek için bir nizam içinde hareket etmek lazım, bu hareketin en üst sırası “ benim gibi düşünenler Müslüman diğerleri değil”. Mantığıdır, bu denilecek bir söz mü ya?
Uzun lafın kısası, bu bir İngiliz oyunudur ve elli yıldan fazladır oynanıyor, bu oyunun diğer bir ayağı da “vur kır parçala” zihniyeti ile terör kusan ISID tir.
Bu düşünce ve hayali dünyaya yaymak dünya genelinde bir ihtilaldir. Bu ihtilalin sancağıda hilafettir. Bunu silahsız yapabilmeniz mümkün değildir, silahlı örgüt kurup kurulu olan düzeni şartlar yerinde olmadığı için zorla, çevirmeye kalkmak, baskı ve saldırı ile yeni bir oluşuma döndürmeye çalışmak kesinlikle terördür.
Hem zaten Ayet de “ kötülükten men eden bir cemaat olsun” derken bu cemaatin Hizb-ut Tahrir olduğunu hangi âlim tefsir etti ki? Bende size bir sürü bu ayete uyan cemaat sayayım hemde hepsi on numara Ehl-i Sünnet.  
Müslüman zeki olacak, zeki.....
Herkes akıllı olsun! Kurulu bir devletimiz var eğer bu düzen içinde yanlışlar var sa ki mutlaka var, onları konuşur düzeltiriz, böylede olmalı, hadi bu na da örnek versenize Mehmet bey, diyenlere örnek vereyim, ( Çocuğuma istediğim eğitimi vermek, yani okullardaki müfredatın savunduğu rejim yanlısı bir eğitim değil din yanlısı eğitim) ben bunu isterim ancak bunu istiyor olmak Devlete karşı çıkmama, silah çekmeme, adam öldürmeme olanak vermez, buna dinim de cevaz vermez.
Amel ve itikadi hükümler münakaşa edilirken Halife ne yapacak? Açık oturumlara katılıp soruları mı yanıtlayacak? Yoksa çıkan sesleri mi susturacak?
Zemini hilafete müsait olmayan bir toplumun Hilafet düzeni mümkün değildir.
Ve bu şahısların yapacağı iş değil, şahıslar ancak kendisini Hilafet yani Allahın emri ile yönetebilir, eğer bunu ülke ve ülkeler bazında harekete geçirmek isterse dediğim gibi kesinlikle çatışma, kan, silah olması lazım. Bu durumun adı nedir? Siz söyleyin.
Gelmeyin bu oyunlara, ne olursunuz Aziz ülkemize bu kadar düşman olmayın, ekmek yediğiniz, namus ve şerefinizi koruyan bu ülke idaresine iradesiz saldırmayın.
Ha şunu da eklemem gerkir diye düşündüm, ne Allah Azze ve  Celle’nin ayetine karşıyım, ne Hilafete, ne Huzurlu İslam hukukuna, sizden fazla ben Kurmak isterim bu düzeni, “buyrun bana bu düzeni kurmak için kendi kardeşini öldür diyen bir ayet gösterin” Ya biz öldürmeyeceğiz demeyin bana ( hadi git derim) Bu sizin sazan gibi atlamanız için bir tezgahtır ve İngiliz kumandasındadır, sizde sazan gibi atladınız. Ötesi berisi yok.
Şunu iyi yapalım “ yanlışlarımızı değil, doğrularımızı gözden geçirelim” bakalım doğru diye yaptıklarımızın kaçı doğru.