YOZGAT'ın yerel gazeteleri gömlek değiştirir gibi yazar değiştirmekte. Ya da yazar uğradığı haksızlık, düşüncesine konulan ambargo, kişisel sorunlar, gazetenin okur kitlesine hitap edememe, egosu, hırsı vs. gibi birtakım nedenlerle gazete değiştirmekte.
Düşünüyorum da; kendisine ayrılan köşeye sığamayan ya da sığdırılmayan yazarlar, acaba Yozgat okurlarının gönlünde bir köşe edinebildiler mi?
Yazı yazmam nedeniyle elbette yerel gazeteleri, köşe yazarlarını takip etmekteyim. Gazetelerde köşe kapmaca oynayan yazarlar, virüs nedeniyle en zor günlerini yaşayan gazetesinin dert ortağı olabildiler mi? Kaç yazar bu konuyu köşesine taşıdı?  Bana soracak olursanız; beni sizlerle buluşturan yerel haberciliğin yayın hayatında nefes almasını önemsiyorum. Bu zor günlerin vefa bohçasında bir küçük oyalı mendil olmaktan gurur duyarım, elbette yazarım.
Yozgat’ta yayınlanan yerel gazeteler koronavirüse karşı çözüm noktasında birleşti. Mevcut gazeteler, haftada ikişer gün olarak dönüşümlü yayınlanıyor. Şimdilik çark böyle dönüyor, söylemeye dilim varmıyor ama ya çarkın dişlerinden birini virüs tamamen ele geçirirse, ya bu hasta çark dönmezse? 
Yozgat dışında yayınlanan yerel gazeteler de farklı çözümlerle yayın hayatına tutunmaya çalışıyor. Gaziantep iline bağlı Islahiye İlçesinde 55 yıldır hizmet veren bir yerel gazetenin görevlisi, sokak sokak dolaşarak evlere gazete satıyor.  
Yozgat’ın dili yok, eli yok, ayağı, gözü kulağı yok. Yozgat’ın dili, eli, ayağı, gözü kulağı gazeteleridir. 
Bu gazeteler; İleri, Yozgat Çamlık, Yeni Ufuk, Yozgat Haber, Yozgat Hakimiyet, Merhaba Yozgat gazeteleridir.
Sevgili hemşehrilerim; hep birlikte el ele, yerel basına destekte gönül gönüle olma temennisiyle…
Gazetelerinize sahip çıkınız!
Evde kalınız ama gazetesiz kalmayınız!
Bir iki değil, üç beş gazete birden alınız!
***

Zaytungu Zaytungluyorum

Zaytung; mizahi ve ironik haberlerin yer aldığı internet sitesi. Yozgat bu sitenin mizahına sık sık konu oluyor. Bazı mizahların altında Yozgat gerçeği hissediliyor. Fakat memleket bizim olunca alay konusu olmasına canımız da sıkılıyor. Yozgatlı olduğumu bilen arkadaşlarım, Yozgat mizahlarını bol gülücük emojileriyle zaman zaman bendenize yolluyorlar. Benim tepkim belli. “Yok canım! Yozgat’ta bu yaşanmamıştır; Yozgatlı bunu asla yapmaz!” gibi savunma mekanizması geliştiriyorum anında. Yozgat’a sevgim büyük, toz kondurmuyorum evelallah!
Zaytung efendi sevgimi nasıl ironileştirmiş, bir iki örneği ele alalım.
Tarihinde ilk kez göç alan Yozgat, Suriyelileri görünce alkışladı.” Bu ironi, her ne kadar Yozgat’ın  göç verdiğini çağrıştırsa da, verilen göç ve insanımızla alay amaçlıdır. Gel de gül hadi!
En mutlu iller sıralamasında ilk sırada yer alan Yozgat’ta, son iki yıldır şebeke suyuna anti depresan karıştırıldığı ortaya çıktı.” Mutluluğun formülü çok açık. Yozgat; toprağı, suyu, havası ile depresyon ilacı gibidir. Bu mutluluğu yaşayan bilir Zaytungcuğum.
Soyağacında Yozgat olarak görünen kökenini değiştirmek isteyenlere rüşvet karşılığında yardımcı olmak isteyen 3 e-Devlet personeli açığa alındı.”  Yok, o iş öyle değil Zaytung dostum! Hepimiz Yozgat’ımızı kimliğimizde değil, kalbimizde taşıyoruz uzak/yakın her yere…
Zaytung’un Yozgat ile ilgili mizah haberlerini “gündemde kalmak” şeklinde gören, “Reklamın iyisi kötüsü olmaz.” diyen hemşehrilerim  varmış. Ben de bu yaklaşımı zaytungluyorum. Fazlasıyla komiksiniz!