BU haftaki köşemde, hayati önem taşıyan bir konu olan, Diş Sağlığına değineceğim. Buradan bende çoçuklara ve büyüklere yönelik bir kampanya başlatmak istiyorum. Çünkü diş sağlığı önemli bir konu. Ağaç yaşken eğilir, küçük bir yaşta kazanılacak bir alışkanlık, böylece tamamen bir ömür boyu sürer ve devam eder.
Diş Sağlığı denince ilk önce şöyle bir düşünmek lazım, ne yapabiliriz diye, küçük bir yaşta ilk önce aile sonra da okul çevresinçe verilecek az bir eğitimle, bir ömür boyu gerek çoçuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin dişlerini kurtarmış oluruz.
İlk öncelikle küçük yaştan itibaren eğitim şart ve bende bu konuya ve kampanyaya yürekten inanarak katılıyorum. Çünkü Ağaç Yaş iken eğilir. 20, 30, yaşında ki bir kişiye, niye dişlerini fırçalamıyorsun dersek, beklide eğitim almadığı için küçük yaşta, belki ilk etapta zoruna gidebilir ve ilk aşamada beklide umursamaz olabilir. Halbuki ergenlik çağından ta küçükken çoçuklarımıza kazandıracağimız, doğru diş fırçalama eğitimi, o çoçuğumuzun bir ömür boyu çürük dişlerden uzak, pırıl pırıl, inci gibi bir dişlere ileride sahip olacağını buradan hatırlatmakta fayda vardır.
Küçük çoçuklar çikota, dondurma ve şeker, tatlı benzeri şeyleri yedikten sonra önce ağızlarını suyla çalkalayarak gargara etmeli.. Ardından bir eline yaşına uygun bir diş fırçası seçtikten sonra, diğer bir eline de diş macununu alarak hergün kendine 5 dakika ayırarak her kahvaltıdan ve yemekten hemen önce ve sonra dişlerini çoçukların fırçalatmaya özen göstermek ve her 6 ayda bir düzenli olarak, bir diş doktoruna giderek gerekli diş sağlığımıza önem vermeli ve korumalıyız.Yoksa  çürüyüp giden bir sağlam dişi  kurtaramıyarak çekmek zorunda kalabiliriz. 
Diş Sağlığımız için, süt, yumurta, beyaz peynir, yoğurt, balık, tavuk ve kırmızı etlerden bunlardan birini yemeliyiz en azından ve mevsim meyvelerinden de yararlanarak çoçuklarımızın dişlerinin kuvvetlenmesini ve gerekli D vitamini almalarını böylelikle sağlamalıyız.
Öncelikle diyorumki ben eğitim şart, küçük yaşta başlatılarak kazandırılan bir eğitim olan diş fırçalamasını öğretmek ve inci gibi bembeyaz bir dişlere sahip olabiliriz, neden olmasın.
Çoçuklar ve büyükler, ergenler, yetişkinler her kahvaltı ve yemeklerden önce ve sonra dişlerimizi fırçalamaya özen gösterelim ve berrak temiz ve bembeyaz çürükten uzak dişlere sahip olalım.
Haydi durmayalım, peki ne yapalım diyecek olursanız çok kolay.. Haydi çoçuk yaşta, küçük, büyük herkes bir elimize diş yapımıza uygun bir diş fırçası ve diş macunu alarak hemen dişlerimizi fırçalamaya başlıyalım. Temiz bir diş görünümüne sahip olalım. Şunuda öncelikle belirtelim ki öyle bir diş fırçası ve bir diş macunu hemen hemen çoğumuzun içtiği 10 liralık sigaraya verdiğimiz paranın hemen hemen altında.
Uygun bir diş yapımıza uygun diş fırçası ve diş macunu alarak küçük yaştan itibaren öncelikle diş sağlığımızı ihmal etmememiz gerekmektedir. Diş çürükleri bakılmıyan ve fırçalanmayan bakımsız dişler ve diş çürükleri çeşitli kalp hastalıkları ve böbrek hastalıklarına davetiye çıkartıyor. Bu bilgileri aldığımız emekli Diş Doktoru Sayın Ahmet ÖZKAN Beyfendiyede buradan kendilerine teşekkür eder, Allah uzun ömürler versin dileklerimide sunuyorum. 
Diş Dokturumuz Sayın Ahmet Bey şu an emekli ve diş hekimliği sanatında usta bir doktordur. Kendisine yaşamında başarılar ve mutluluklar diliyor ve kendilerine saygılarımı sunuyorum. Kendisi bir zamanlar vazgeçilmez, usta.. Hala öyle başarılı Uzman bir diş doktorudur. Onun için haydi çoçuklar bir diş fırçası, bir diş macunu alalım, babalarımızın, annelerimizin bize verdiği günlük harçlıkları biriktirerek, öyle abur, cabur şeylere para vermektense, aile bütçesine dokunmadan günlük harçlıklarımızla yaşımıza uygun (Yumuşak-Orta-Sert) bir diş fırçası temin edelim.. Folorürlü normal bir diş macunu alarak hemen başlıyalım. Doğru lavaboya koşalım. Dişlerimizi yukarıdan aşağıya, içeri ve dışarı olmak üzere güzelce fırçalıyalım. Temiz tertemiz inci gibi bembeyaz dişlere doğru adım adım, ilk adımı çoçuk yaşta başlıyarak. Sağlıklı dişlere kavuşmak için hergün kendimize 5 dakika ayırarak, hergün kahvaltıdan ve yemeklerden önce ve sonra dişlerimizi düzenli olarak aşağıdan yukarıya doğru, hem iç hem dış dişlerimizi böylece tekrar ettikten sonra temizlemeliyiz.
Haydi ne duruyorsunuz!... Çoçuklar, beyler ve bayanlar bir diş fırçası ve bir diş macununu hemen elimize alalım ve doğru dişlerimizi fırçalamalıya. Buradan herkese sağlıklı günler ve inci gibi bembeyaz ve tatlı gülüşlere doğru diyerek yazımızı burada noktalıyorum. Esen kalın, saygılarımla, sevgili okurlarım.