HAYAL ekip, rüzgar biçmek, eylemi Yozgat için 'cuk' diye oturuyor, gibi geliyor bana. Aslında hayal etmek, insanların hayallerinin peşinden koşması güzel bir duygu. Ama başkalarının neyi nasıl hayal ettiğini bilmeden peşine düşmek beraberinde hayal kırıklığını da getirmektedir. Diğer bir açıdan bakıldığı zaman, hayal kırıklığı da, 'eğer ders çıkartabiliyorsak' olumlu olarak değerlendirilebilir. 

Hatırlarsınız, bir dönem birileri çıktı Yozgat'ta, Yozgat'ta üretilen ürünlerin değerlendirileceği, tarıma dayalı büyük bir fabrika kuracaklarını söyledi. Ortaya atılan projenin 'Fabrika' değil, 'Tesis' olduğunu söyleyip, ''insanların hayallerini, umutlarını tüketmeyin!'' uyarısında bulunduğumuzda, ''Yatırım yapmak isteyenleri kaçırıyorsunuz!'' tepkisiyle karşılaşmıştık.

Daha sonraki süreçte, birileri şovlar yapıp, siyasetçilerle, üst düzey bürokratlarla çektirdiği boy boy fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşmış. Bunu farklı amaçlarla kullanmaya kalkışmıştı. Sonrasında gümrük kapısında yakalanmıştı.

Örnekler çok. Bunlar yakın zamana ait olduğundan hatırlatmak istedim. Ders çıkartıldı mı? Sanmıyorum. Şu günlerde yine birileri çıktı. Şovlar yapıyor. ''Ben yaptım!'' diyor, ''Biz daha neler yapacağız, bir bilseniz!'' diye haykırıyor. İlk aşama tamam gibi. Şimdi sanıyorum ikinci aşamaya geçilecek. Kendilerinden öncekilerinin yaptığı gibi, yaptıkları şovların akabinde önce bürokratları ziyaret edecekler, boy boy fotoğraflar çekinecekler. Arkasından siyasetçilere ulaşıp, onlarla fotoğraflar çektirip, üst düzey bürokratlara ulaşacaklar. Sonrası mı? Maçhul değil ama bekleyip hep birlikte göreceğiz. 

Bu şehirde iyi niyetle başlanılan çalışmalara destek vermek yerine, 'iyi niyetliymiş' görüntüsü verenlerin yanında yer tutmak, 'Hayal ekip, rüzgar biçmekten' öteye geçemeyişimize neden oluyor. Avuçları patlarcasına alkış tutanları, beş kuruşluk menfaatleri uğruna bunu yaptıklarını gördüğümüz gün bu şehir düze çıkacaktır.