SON yıllarda yayılan güzelleşme akımı ile güzellik merkezi piyasası hareketlendi. Bu hareketlilik, kurs merkezlerinden kısa sürede alınan belgelerle, güzellik uzmanlığına soyunmanın da önünü açtı. Fakat insanların bu  güzelleşme merakı, kimi zaman vahim sonuçları da beraberinde getirdi. Güzellik merkezlerinden hizmet alanlar; zaman zaman mağduriyet yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Mağdur insan; kimi zaman bir yakınımız, tanıdığımız, bazen de haberlere yansıyan tanımadığımız insanlar olabiliyor. 
Bir meslekte uzman olmanın kolay olmaması,  hafife alınmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Maksadım kimsenin ekmeğine mani olmak değil elbette. Her sektöre ihtiyaç olduğu gibi, bu sektöre de ihtiyaç var. İnsan bedeni üzerinden yürütülen mesleklerde, daha kapsamlı eğitimden geçilmesine vurgu yapıyorum sadece. Nasıl ki bir doktor, yıllarını tıp fakültesinde geçiriyor ve o beyaz önlüğü giymesi kolay olmuyorsa; beyaz önlük giyilen, insan teni üzerinden icra edilen diğer mesleklerde de bu ciddiyetin, bu zorluğun olması gerekiyor.
Konuyla âlâkalı Google amcanın bilgisine başvurduğumda, 2017 yılında çıkan bir habere rastladım. Habere göre, İstanbul Güzellik Salonu İșletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı; özel hastanelerin rekabeti ve doktorların açtığı dava sonucu, güzellik salonlarının kapatılma riski ile karşı karşıya kaldığını söylemiș. Doktorların güzellik uzmanlarının ișini yapmak için iştahlı olduklarından bahsetmiș, güzellik uzmanlığı yapabilmeleri mümkün mü? diye de sormuș. 
Eğitim bilgilerine önem vermeden, kısa süreli eğitimle belge verip güzellik uzmanı yapılan  kişilerden beklenilen güzellik işlerini, doktorların yapamadıklarını söylemek ne kadar inandırıcı? Haklılığınızı, yıllarını tıp dünyasına harcamış doktorları küçümseyerek ispatlayamazsınız. 
Güzellik merkezinde "Bebek gibi olacaksın." denildiği halde  yüzü yakılan insanı yine tedavi eden de doktorlar değil mi? Acaba doktorlar, yaşanan vakalar nedeniyle insan hayatı ve bedeni için endişe duyuyor olabilir mi? Hiç düşündünüz mü? Güzellik sektörü mağdurlarını yazsam, eminim siz de bu işin hafife alınmayacak kadar önemli olduğunu fark edeceksiniz.
Geçen hafta sosyal medyada okuduğum bir haberde, Yozgat Şehir Hastanesine güzellik merkezi bölümü açılacağı yazıyordu. Yorumları tek tek okudum. Erkeklerin yanı sıra kadınlar da güzellik merkezinin acil ihtiyaç olmadığını belirten yorum yazmışlar.  Bu yorumları haklı buldum. Yorumlarda; Yozgat'ta beyin cerrahı olmadığını yazan vatandaş da var, kanser hastasının tedavisi için başka kente gittiğini yazan da. Yorumlarda doğum için yine Yozgat dışına çıkıldığını okuyunca, bu kadarı da fazla dedim. Bu garip ișe espri katarak "Yozgat'ta çirkin insan yoktur, varsa da Yozgatlı değildir." diye yazanlar da yüzümü gülümsetti.
Göz muayenesi için başka şehre giden bir kadının, kirpik lifting uygulaması için Yozgat Şehir Hastanesine gitmesi fazlasıyla tuhaf. Ya da doğum için başka șehre giden kadının sarkan göbeğini gerdirmek için hastaneye gitmesi, güzelliğe verdiğimiz önemin sağlık için verilmediğini gösterir mi? Göğüs kanseri hastalarının  tedavisi için yeterli olamayan hastane göğüs büyütme hizmeti vermeli mi? Cevabını sizler verin lütfen!  
Yozgat Şehir Hastanesinde hangi bölüm var, hangi bölüm eksik, hangi branşlarda doktor eksikliği olduğuna dair bilgim yok. Bildiğim bir şey var, o da sağlık olmadan güzelliğin beş para etmediği.
Sağlıklı yıllarınız olsun efendim.