Yozgat’ta da temsilciliği bulunan Yurt-Ay Dernekleri federasyon çatısı altında bir araya geldi. Federasyonun kurulmasında Yozgat Yurt-Ay Derneği Başkanı Hakan Çeliksoy, dernek başkanları arasında birleştirici rol üstlendi.

            Çeliksoy Başkanlığında Federasyon’un ilk ateşi Gaziantep’de yakıldı, Ankara’da alevlendi ve en son 02 Temmuz 2011 tarihinde Afyonkarahisar’da yeniden varlığını göstermek için; Türkiye’nin en büyük ailesi olan YURT – AY DER. (Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar)  bir araya gelerek YURT – AY DER. FEDERASYONU kuruldu.

            Federasyonun kurulmasında büyük emekleri bulunan Yozgat Yurt-ay Derneği Başkanı Hakan Çeliksoy, toplantılara ev sahipliği yapan Gaziantep GAYE-DER. Başkanı Cengiz Can ve Yönetim Kuruluna, Ankara YURT – DER. Başkanı Murat Yıldız ve Yönetim Kuruluna ve Afyonkarahisar YURT – AY DER. Başkanı Ünal Yılmaz ve Yönetim Kurullarına ve onca yolu göze alarak bu toplantılara katılan Dernek Başkanları ve temsilcilerine teşekkür etti.

            Çeliksoy, kongreye kadar federasyon başkanlığına Afyonkarahisar YURT – AY DER. Başkanı Ünal Yılmaz’ın başkanlık edeceğini söyledi.

            Federasyon Başkanı Ünal Yılmaz, Yurt-Ay Federasyonunun Türkiye’nin en büyük ailesi olduğunu söyledi.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

            Yılmaz, Yurt-Ay Der olarak daha güçlü bir şekilde yollarına devam edeceklerini ifade ederek İl Başkanları Federasyonun kurulmasından sonra 8 Haziran 2011 tarihinde yayınlanan 633 sayısı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile SHÇEK ve Yetiştirme Yurtları İl Özel İdaresi’ne bağlanması nedeni ile bu aşamada YURT-AY DER.’ler sorunların çözülmesinde nasıl katkı sağlayabilir konusunda öneriler paketi hazırlandığını söyledi.

            Yılmaz federasyonun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

            “Bu bağlamda; öncelikle bu toplantıların yapılmasında büyük emeği geçen Yozgat Yurt – Ay Derneği Başkanı, Yozgat SHÇEK Spor Kulübü Başkanı ve Van Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar adına gönüllü olarak toplantımıza katılan Sayın Hakan Çeliksoy olmak üzere, kilometrelerce uzaklardan gelerek bizleri onurlandıran Dernek İl Başkanlarımız; Ankara’dan Murat Yıldız, Murat Bedir, Elvan Soybir ve Kudret Bulut, Adana’dan Osman Yıldız, Bingöl’den Gazi Bektaş, Antalya’dan Şerife Demiralay Sarı, Konya’dan Mürsel Gökçen, Çankırı’dan Hüseyin Durmaz, Bilecik’ten Ergün Çoban ve Yozgat’tan Hakan Çeliksoy, Derviş Adıgüzel, Ömer Tosun, Ahmet Tufan ve Cengiz Bey katılmıştır.

            Federasyon imzalarından sonra Afyonkarahisar YURT – AY DER. Pikniğinde bir araya gelen dernek başkanları ve üyeler, Piknik sonrasında Yetiştirme Yurtlarının eski öğrencileri, yıllar sonra yine bir araya gelmenin hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim